Konya
Kapalı
24°
Aksaray
Kapalı
24°
Karaman
Kapalı
25°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’daki Gazi, vatandaşlardan yardım bekliyor!

Konya’daki Gazi, vatandaşlardan yardım bekliyor!

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Osman Kenar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla katıldığı törende giydiği gazi kıyafetleri üzerindeki gazilik madalyasını kaybetti.

Konya’daki Gazi, vatandaşlardan yardım bekliyor!
KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Kıbrıs Gazisi Osman Kenar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla katıldığı törende giydiği gazi kıyafetleri üzerindeki gazilik madalyasını kaybetti. Kenar, kendisi için büyük manevi değere sahip madalyanın bulunması için vatandaşlardan yardım istedi.

Beyşehir’in Huğlu Mahallesi’nde yaşayan Kıbrıs Gazisi Osman Kenar, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Anıt Meydanı’nda düzenlenen törene gazi kıyafetlerini giyerek katıldı.


Törenin ardından çevrede bulunan bir iş yerine giderek arkadaşıyla çay içen Kenar, daha sonra evine döndü. Eve geldiğinde gazilik madalyasının kıyafetinde olmadığını fark eden Kenar, ailesiyle birlikte yeniden tören alanı ve çevresinde arama yaptı.

Saatler süren aramalara rağmen madalyaya ulaşılamadı.

“Maddi değeri değil, manevi değeri büyük”

Gazilik madalyasının kaybolmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan Osman Kenar, madalyayı gören veya bulan vatandaşlardan yardım istedi.

Kenar, madalyanın anıt meydanı civarında ya da tören sonrası gittiği büfenin çevresinde kaybolmuş olabileceğini belirterek, “Kesin emin değiliz ama anıt civarında ve gittiğim büfenin çevresinde kaybolma ihtimali var. Ailemle birlikte aradık ama bulamadık. Madalyamız altın değil ama bizim için manevi değeri büyük. O yüzden yeniden madalyamıza kavuşabilmek için gören, bilen tüm vatandaşlarımızdan yardım istiyoruz. Bulup getirenlere minnettar olacağız” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız