Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
8°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yaşam Nefis lezzeti ve kolay tarifi ile kuzu etli islim kebabı

Nefis lezzeti ve kolay tarifi ile kuzu etli islim kebabı

Kuzu eti ve patlıcanın muhteşem uyumunu bir arada sunan kuzu etli islim kebabı, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir.

Okunma Süresi: 1 dk

Kuzu eti ve patlıcanın muhteşem uyumunu bir arada sunan kuzu etli islim kebabı, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli kebabı, akşam yemeği menünüze ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı
1 kg patlıcan (uzun olacak)
3-4 tane domates
3-4 tane sivri biber
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Toz karabiber
Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince şeritler halinde kesin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve patlıcanları kızartın.
Başka bir tavada etleri suyunu çekene kadar kavurun.
Kavrulan etlere soğan, salça, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin.
Patlıcanların bir ucuna et koyup diğer ucunu üzerine kapatın.
Kürdan yardımıyla patlıcanları kapatın.
Bir fırın tepsisine patlıcanları dizin.
Üzerlerine domates ve biber dilimleri ekleyin.
Ayrı bir kasede domatesleri rendeleyip tuz ekleyin.
Bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
İpuçları:

Patlıcanları kızartırken çok kızgın yağda kızartmanız, patlıcanların içinin yumuşak kalmasını sağlayacaktır.
Etleri kavururken suyunu çekinceye kadar kavurmanız, patlıcanların daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Sosu hazırlarken domatesleri rendeledikten sonra süzün. Bu sayede sosunuz daha kıvamlı olacaktır.
Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *