Nefis bir mücver tarifi!

Mücver nedir, nasıl yapılır ve servis edilir?….

Nefis bir mücver tarifi!
Yayınlanma:

Mücver, kabak, patates, patlıcan, ıspanak gibi sebzelerin rendelenerek, yumurta, un ve baharatlarla karıştırılarak kızartılmasıyla yapılan bir yemektir. Osmanlı mutfağında da yer alan mücver, günümüzde Türkiye'nin her yerinde sevilerek tüketilen bir lezzettir. Mücver, genellikle meze olarak servis edilir.

Yoğurt, ayran veya cacık ile servis edilmesi yaygındır. Ayrıca, tahin sosu ya da humus gib soslarla da servis edilebilir.

Mücver, hafif ve lezzetli bir yemek olduğu için, öğle veya akşam yemeği olarak da tüketilebilir.

Mücver çeşitleri:

  • Kabak mücveri
  • Patates mücveri
  • Patlıcan mücveri
  • Ispanaklı mücver
  • Havuçlu mücver
  • Karnabaharlı mücver
  • Lahanalı mücver

Mücver yapımının püf noktaları:

  • Mücver için kullanacağınız sebzeleri rendeledikten sonra suyunu iyice sıkın ki mücverler yumuşak olmasın.
  • Mücver harcını çok sulu yaparsanız mücverler dağılabilir.
  • Mücverleri kızartırken tavayı çok fazla doldurmayın.

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 su bardağı kıyılmış dereotu
  • 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Sıvı yağ kızartmak için

Yapılışı:

  1. Kabakları rendeleyin ve suyunu iyice sıkın.
  2. Bir kaba yumurtaları, unu, karbonatı, tuzu, karabiberi, dereotu ve maydanozu ekleyin.
  3. Rendelenmiş kabakları da ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Tavada sıvı yağı kızdırın.
  5. Mücver harcından kaşıkla alıp kızgın yağa dökün.
  6. Mücverleri her iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  7. Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın.
  8. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.