Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Yaşam Lüle kebabının lezzetli olması için bu tarifi deneyin!..Parmaklarınızı yiyeceksiniz!

Lüle kebabının lezzetli olması için bu tarifi deneyin!..Parmaklarınızı yiyeceksiniz!

Lüle kebabı, Azerbaycan'ın milli yemeğidir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Lüle kebabı, dana kıyma, kuyruk yağı, soğan, sarımsak, baharat ve tuz kullanılarak yapılır.

Okunma Süresi: 1 dk

Lüle kebabı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

1 kg dana kıyma

300 gram kuyruk yağı

4 adet soğan

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı safran

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kuyruk yağı, soğan ve sarımsağı kıyma makinesinden geçirin.

Dana kıymayı ekleyin ve baharatlarla birlikte iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Her bir parçayı şişe geçirin.

Lüle kebabı şişlerini önceden ısıtılmış mangalda veya ızgarada pişirin.

Lüle kebabı piştikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

Lüle kebabının lezzetli olması için kıyma iyice yoğrulmalıdır.

Lüle kebabını pişirirken ara ara çevirin.

Lüle kebabını dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Bu durumda, fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve lüle kebabı şişlerini fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *