Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
8°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yaşam Kış aylarının sevilen yemeği tirit nasıl yapılır?

Kış aylarının sevilen yemeği tirit nasıl yapılır?

Tirit yemeği nedir, içinde neler bulunur ve nasıl yenilir?

Okunma Süresi: 1 dk

Tirit, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan bir yemektir. Tirit kelimesi Farsça bir kelimedir.

Tirit, Türkiye'nin birçok yöresinde farklı şekillerde yapılır. Ancak genel olarak şu malzemeler kullanılır:

  • Et suyu
  • Bayat ekmek
  • Yoğurt
  • Tereyağı
  • Soğan
  • Domates
  • Biber
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Tirit yapımı şu şekildedir:

  1. Et suyunu kaynatın.
  2. Bayat ekmeği ince ince dilimleyin ve kızartın.
  3. Bir kasede yoğurt, tereyağı, soğan, domates, biber, sarımsak ve tuzu karıştırın.
  4. Kaynayan et suyuna kızartılmış ekmekleri ekleyin.
  5. Üzerine yoğurt sosunu gezdirin.
  6. Sıcak olarak servis yapın.

Tirit, özellikle kış aylarında sevilen bir yemektir. Doyurucu ve lezzetli bir yemek olan tirit, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

Tirit, farklı et çeşitleriyle de yapılabilir. Kaz tirit, ördek tirit, tavuk tirit ve dana tirit gibi çeşitleri vardır. Ayrıca, tiritin içine yumurta, soğan, salatalık ve maydanoz gibi malzemeler de eklenebilir.

Tirit, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olmasının yanı sıra, Orta Asya'da da yapılan Beşbarmak yemeği ile benzerlik gösteri

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *