Kış aylarının sevilen yemeği tirit nasıl yapılır?
Tirit yemeği nedir, içinde neler bulunur ve nasıl yenilir?
Tirit, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan bir yemektir. Tirit kelimesi Farsça bir kelimedir.
Tirit, Türkiye'nin birçok yöresinde farklı şekillerde yapılır. Ancak genel olarak şu malzemeler kullanılır:
- Et suyu
- Bayat ekmek
- Yoğurt
- Tereyağı
- Soğan
- Domates
- Biber
- Sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Tirit yapımı şu şekildedir:
- Et suyunu kaynatın.
- Bayat ekmeği ince ince dilimleyin ve kızartın.
- Bir kasede yoğurt, tereyağı, soğan, domates, biber, sarımsak ve tuzu karıştırın.
- Kaynayan et suyuna kızartılmış ekmekleri ekleyin.
- Üzerine yoğurt sosunu gezdirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Tirit, özellikle kış aylarında sevilen bir yemektir. Doyurucu ve lezzetli bir yemek olan tirit, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Tirit, farklı et çeşitleriyle de yapılabilir. Kaz tirit, ördek tirit, tavuk tirit ve dana tirit gibi çeşitleri vardır. Ayrıca, tiritin içine yumurta, soğan, salatalık ve maydanoz gibi malzemeler de eklenebilir.
Tirit, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olmasının yanı sıra, Orta Asya'da da yapılan Beşbarmak yemeği ile benzerlik gösteri
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.