Evdeki balık kokusunu geçiren 4 yöntem! Kokusuz balık pişirme tekniği

Aşçıların bu sır tekniği sayesinde evde balık pişirmek artık daha kolay olacak ve eviniz asla balık kokmayacak

Evdeki balık kokusunu geçiren 4 yöntem! Kokusuz balık pişirme tekniği
Yayınlanma:

Evde balık pişirmek keyifli bir uğraş olabilir ancak kokusu evin her yerine sinince işler biraz zorlaşabilir. Balık kokusunu evden uzaklaştırmak için bazı yöntemler mevcut. İşte size evdeki balık kokusunu geçiren 4 yöntem!

1. Limon Suyu

Balık pişirirken limon suyu kullanmak, hem lezzeti arttırır hem de kokuyu azaltır. Balık pişirirken üzerine birkaç dilim limon koyabilirsiniz veya pişirme işlemi bitince balığın üzerine limon suyu sıkabilirsiniz. Limonun asitliği, balık kokusunu nötralize eder.

2. Sirke

maxresdefault.jpg
Balık kokusunu gidermek için sirke de kullanabilirsiniz. Sirke, balık kokusunu nötralize eder ve evinizde hoş bir koku bırakır. Balığın pişirme suyuna biraz sirke ekleyebilirsiniz veya pişirme işlemi bittikten sonra sirke buharıyla evinizi temizleyebilirsiniz.

3. Maydanoz

Maydanoz, balık kokusunu azaltmak için en etkili yöntemlerden biridir. Balığın yanında servis edebileceğiniz birkaç dal maydanoz, evinizin hoş kokmasını sağlayacaktır. Ayrıca, balığın pişirme suyuna da birkaç dal maydanoz ekleyebilirsiniz.

4. Karbonat

Balık kokusunu gidermek için karbonat da kullanabilirsiniz. Birkaç kaşık karbonatı suya karıştırın ve balığı bu suda bekletin. Bu yöntem, balık kokusunu emer ve evinizin hoş kokmasını sağlar.

ELDEKİ BALIK KOKUSU NASIL ÇIKAR?

Eldeki balık kokusunu çıkarmak için birkaç yöntem vardır. İlk olarak, ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın. Daha sonra, limon suyu veya sirke gibi asitli bir madde kullanarak ellerinizi ovun. Bu asitli maddeler, balık kokusunu nötralize ederler. Ayrıca, ellerinizi tuzlu suya batırabilir veya kahve telvesi ile ovalayabilirsiniz. Bu yöntemler de kokuyu azaltacaktır. Ancak, kokunun tamamen çıkması için ellerinizi birkaç kez yıkamanız gerekebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.