Bayramların vazgeçilmez yemeği kavurma nasıl yapılır?

Özellikle bayramlarda yapılan kavurma yemeğinin kolay bir şekilde yapabileceğiniz tarifini sizler için hazırladık.

Bayramların vazgeçilmez yemeği kavurma nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Kavurma, Türk mutfağında bir et saklama yöntemidir. Bu yöntemle saklanan kırmızı etlere de kavurma denir. Eski Türkler av etlerini kavurma yöntemiyle saklıyorlardı.

Kavurma yapmak için öncelikle etler kuşbaşı doğranır. Daha sonra suda kaynatılır ve iyice haşlanır. Haşlanan etler suyu süzülür ve başka bir tencerede et yağları iyice kızdırılır. Haşlanan etler bolca tuz eklenerek on-on beş dakika daha bu yağ ile birlikte pişirilir. Soğuduktan sonra büyük tencere veya küplerde saklanır.

Kavurma, uzun süre dayanabilen bir et ürünüdür. Bu nedenle, özellikle eskiden, kış aylarında etten mahrum kalmamak için kavurma yapılırdı. Kavurma, genellikle etli yemeklerin yapımında kullanılır. Ancak, pide, lahmacun, pideli köfte gibi yemeklerin iç malzemesi olarak da kullanılır.

Kavurma, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle, Kurban

Bayramlarında kavurma yapmak bir gelenektir.

Kavurma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:

  • Etlerin kuşbaşı doğranması önemlidir. Aksi takdirde, etler pişerken dağılabilir.
  • Etler, suda iyice haşlanmalıdır. Bu, etlerin daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Etler, yağ ile birlikte kavrulmalıdır. Bu, etlerin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Kavurma, soğuduktan sonra saklanır. Bu, kavurmanın daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Kavurma, Türk mutfağının en zengin lezzetlerinden biridir. Bu lezzeti, evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.