Balık mevsiminin gözdesi palamut farklı tariflerle sofranıza geliyor!

Palamut, balık mevsiminin en bereketli ve en lezzetli balıklarından biridir. Sofraların vazgeçilmezi olan bu balık, tavada, fırında ya da ızgarada pişirilerek keyifle tüketilebilir. Palamut, özellikle doyuruculuğu ve kendine has tadıyla dikkat çeker.

Balık mevsiminin gözdesi palamut farklı tariflerle sofranıza geliyor!
Yayınlanma:

Farklı pişirme yöntemleriyle palamudu nasıl hazırlayabiliriz?

firinda-soguslu-palamut.jpg

Fırında söğüşlü palamut

Bol soğanlı fırında palamut, en sevilen tariflerden biridir. Halka halka kesilmiş palamut dilimleri, bol soğan, yeşillik ve limonla harmanlanıp fırına verilir. Yapımı oldukça kolay olan bu tarif, palamudun kendine has lezzetini ön plana çıkarır. Fırında pişen palamudun yanında, soğanlı karışım o kadar lezzetlidir ki, belki de balıktan çok söğüşü yemek isteyebilirsiniz.

tavada-palamut.jpg

Palamut tava

Palamut tava da oldukça popüler bir pişirme yöntemidir. Temizlenip fileto haline getirilen palamutlar, az yağda ve hafif baharatlarla kızartılır. Yanına beyaz veya kırmızı soğan, biraz yeşillik ve taze bir ekmek eklediğinizde, basit ama lezzetli bir yemek elde edersiniz.

sebzeli-palamut-sote.jpg

Sebzeli palamut sote

Daha farklı tatlar arayanlar için sebzeli palamut sote ideal bir seçenek olabilir. Bu tarifte, kılçıkları temizlenmiş palamut parçaları, çeşitli sebzelerle birlikte sotelenir. Palamudun büyük kılçıkları, ortadaki ana kılçık alındıktan sonra kolayca temizlenir.

firinda-palamut.jpg

Fırında palamut

Palamudun en geleneksel tariflerinden biri, hiç şüphesiz fırında palamuttur. Balıkçınıza temizlettikten sonra, halka halka kesilen palamut dilimleri fırına verilerek pişirilir. Kendi kendine pişen bu tarif, en zahmetsiz seçeneklerden biridir.

palamut-meze-ve-salata.jpg

Palamut meze ve salata

Palamut meze olarak da servis edilebilir. Mevsim yeşillikleriyle hazırlanan palamut salatası, balık severler için hafif ve lezzetli bir alternatif sunar. Bu salata, balığın yanında tüketilebileceği gibi, tek başına da bir öğün olarak değerlendirilebilir.

palamut-kokorec.jpg

Palamut kokoreç

Balık kokoreç tarifiyle sıra dışı bir lezzet deneyimi yaşamak mümkün. Özellikle levrekle yapılan bu tarifi, palamutla da hazırlayabilirsiniz. Balık kokoreç, lüks balık restoranlarının menülerinde de sıkça karşılaşılan bir alternatiftir.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.