Konya
Az bulutlu
4°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Açık
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Yaşam Arabaşı Çorbasını bu tarife göre yapın!.. Lezzetine doyamayacakınız!

Arabaşı Çorbasını bu tarife göre yapın!.. Lezzetine doyamayacakınız!

Konya usulü Arabaşı Çorbası, nasıl yapılır? İşte benzersiz tarif...

Okunma Süresi: 1 dk

Konya usulü Arabaşı Çorbası, Konya'nın en sevilen çorbalarından biridir. Etli ve yufkalı olarak yapılan bu çorba, lezzetli ve doyurucudur.

Malzemeler:

500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
2 su bardağı su
Hamur için:

1 su bardağı un
1/2 su bardağı su
Yapılışı:

Etleri düdüklü tencerede haşlayın.
Soğanları ince ince doğrayın.
Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
Haşlanmış et suyunu ekleyin.
Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip kaynatın.
Hamur için unu ve suyu bir kaba alın ve karıştırın.
Hamuru yoğurarak, yumuşak bir kıvam elde edin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
Bezeleri elinizle açıp, çorbanın içine atın.
Çorbayı kısık ateşte, hamurlar yumuşayana kadar pişirin.
Arabaşı Çorbası hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *