Teknoloji çağında hayatımızın vazgeçilmez teknolojisi: Mikroçip

İnsanoğlunun tarih yolculuğunun bir sonraki duraklarından birisi olan teknoloji çağında,adını sürekli duyduğumuz ama ne olduğu ve ne işe yaradığı bilmediğimiz mikroçip teknolojisi..

Teknoloji çağında hayatımızın vazgeçilmez teknolojisi: Mikroçip
Yayınlanma:

İnsanoğlunun tarih yolculuğunun bir sonraki duraklarından birisi olan teknoloji çağında,adını sürekli duyduğumuz ama ne olduğu ve ne işe yaradığı bilmediğimiz mikroçip teknolojisi...

Hayatımızın her noktasında bulunan ve işlerimizi kolaylaştıran otomobiller,beyaz eşyalar,telefonlar,bilgisayarlar ve bir çok teknolojik gelişme her geçen gün çoğalmaya devam ediyor.Covid-19 sürecinde küresel çapta ilk etkilenen sektörlerden birisi olan mikroçip,bir çok teknolojik eşyayı etkiledi.Pirinç tanesi boyutunda ve radyo frekans tanımlama aktarıcısı olarak da bilinen ve günümüzde sağlık sektöründe de yer almaya başladı.

1950'lilerin sonlarına doğru hayatımıza giren mikroçipler,kullandığımız bir çok teknolojik eşyalarında beyni olarak tanımlanıyor.Son zamanlarda çip üretimindeki ham madde sıkıntısından dolayı çip,dünya çapındaki üretim fabrikalarının bir çoğun kapanmıştı. Çip üretim sektörünün önünü kesen ve çip üretiminde başı çeken ülkeler arasında Çin,Japonya,Tayvan ve Güney Kore üretime ara verilmesine neden olan iki yıllık pandemi süreç krize yol açtı.Normal yaşama geçmemize rağmen özellikle otomotiv sektörünü vuran yetersiz çip üretim sorunu hala devam ediyor.

MİKROÇİP NEDİR?

Teknolojik ürünlerinin donanım sisteminde diğer mikroçiplerle belirli roller oynayan ve herhangi bir teknolojik yapının iç devresindeki küçük yarı iletken modüle mikroçip denir.Ayrıca, bu yarı iletken mini ürün, entegre devre yapmak içinde kullanılmaktadır.

Bir çeşit radyo frekans aktarıcısı gibi kullanılan mikroçip,aynı zamanda kalıcı ve pratik elektronik tanımlama yöntemi olarak da bilinir.Bir çok elektronik eşyanın beyni olan bu pirinç boyutundaki aygıt,teknolojik ürünlerin yanında artık tıp alanında kullanılmaya başlandı.

MİKROÇİP HAYVANLAR VE İNSANLAR ÜZERİNDE HANGİ AMAÇLARLA KULLANILIYOR

Küresel çapta yaşanan krizin ardından normalleşme sürecine girildi.Tıp alanında farklı kullanılan aygıt insanlar ve hayvanlar hayvanların deri altına enjekte edilerek kullanılmaya başlandı.Peki mikroçip insanlar üzerinde hangi amaçlar için kullanılıyor?

-Vücut altına enjekte edilen mikroçip inpilantların ilk denemelere başladı.Küresel çapta el derisi altına enjekte edilerek şirket içerisinde bir çok amaçlar için kullanılmaya başlandı.Kimlik kartı ve kredi kartı amaçlı kullanılan bu aygıt vücut sıcaklığını ölçerek,vücutta şeker, kandaki oksijen doygunluğunu ve daha başka solumun fonksiyonlarını ilk etaplarda ölçebiliyor.

-Son zamanlarda hayvanlar üzerinde de sıklıkla kullanılmaya başlayan pet mikroçipleri,hayvanın elektronik kimliğinin yanı sıra bütün bilgileri içerisinde bulunduruyor.

HABER: ALİ İSMAİL TAŞCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.