Konya’nın robot ordusu büyüyor

Türkiye'nin yerli sermaye ile kurulan ilk insansı robot fabrikası olan AKINROBOTICS, üretim kapasitesini artırarak robotik teknoloji alanındaki liderliğini güçlendirdi.

Konya’nın robot ordusu büyüyor
Yayınlanma:

Türkiye'nin yerli sermaye ile kurulan ilk insansı robot fabrikası olan AKINROBOTICS, üretim kapasitesini artırarak robotik teknoloji alanındaki liderliğini güçlendirdi. Yeni yatırımlar ve modernizasyon çalışmaları ile üretim hatlarını genişleten AKINROBOTICS, bu hamle sayesinde seri üretim süreçlerini hızlandırdı ve robot fiyatlarında %33’e varan bir düşüş sağladı. Böylece tüketicilerin robotik teknoloji ürünlerine daha uygun fiyatlarla ulaşması mümkün hale geldi.

Konya’daki 3.560 m² kapalı alan ve 11.000 m² robotik uygulama alanına sahip olan AKINROBOTICS tesisinde ADA 7, MİNİ ADA, ARAT, Servis Robotu, UV-C Sterilizasyon Robotu, Robot Kol ve AMR (Otonom Mobil Robot) gibi modeller üretiliyor. Genişleyen seri üretim hattı ile bu robotlar artık çeşitli sektörlere yüksek teknoloji çözümleri sunmak üzere pazara daha hızlı sunulabiliyor.

2-002.webp

Üretilen robot modelleri arasında öne çıkanlardan biri olan ADA 7, misafir karşılama, ürün tanıtımı ve broşür dağıtımı gibi görevlerde hizmet verirken, etkinliklerde dans performanslarıyla eğlence sunuyor. MİNİ ADA-3 ise daha kompakt yapısıyla misafir karşılama ve yönlendirme işlemlerinde pratik çözümler sunarken, ARAT arazi koşullarına dayanıklı yapısıyla zorlu görevleri yerine getirebiliyor. Restoran ve kafelerde servis hizmeti sunan Servis Robotu ve sağlık sektöründe hijyen standartlarını yükselten UV-C Sterilizasyon Robotu, farklı alanlarda inovatif çözümler sunarak fark yaratıyor.

Lojistik sektöründe öne çıkan AMR robotları, depolarda ve fabrika ortamlarında malzeme taşıma ve sipariş toplama süreçlerinde özerk olarak çalışarak operasyonel verimliliği artırıyor. Çevresel sensörleri sayesinde güvenli navigasyon sunan bu robotlar, enerjiyi verimli kullanarak kendilerini otomatik şarj edebiliyor.

sonuc-001.webp

Endüstriyel uygulamalarda kullanılan Robot Kol ise esnek hareket kabiliyeti ve adaptif tutucularıyla malzeme taşıma, otomasyonlu makine desteği, boyama ve kaynak gibi görevleri yüksek hassasiyetle yerine getiriyor. Kolay programlanabilir arayüzü sayesinde işletmelere hız ve verimlilik kazandıran Robot Kol, tekrarlayan işleri güvenilir bir şekilde gerçekleştirme avantajı sunuyor.

AKINROBOTICS, geliştirdiği yapay zeka altyapısı ile robotlarının özerkliğini ve verimliliğini daha da artırdı. Doğal dil işleme (NLP) yeteneği ile donatılmış yapay zekaya sahip robotlar, insanlarla daha etkili ve doğal bir şekilde iletişim kurabiliyor. AKINROBOTICS ayrıca motor ve redüksiyon sistemlerinden kaplama tasarımına, elektronik devre tasarımından montajına kadar tüm süreçleri kendi bünyesinde gerçekleştiriyor.

1-001.webp

Yerli teknoloji üretiminde önemli bir başarıya imza atan AKINROBOTICS, Türkiye ve global pazarda daha geniş bir kitleye ulaşma yolunda sağlam adımlar atarken, endüstriden hizmet sektörüne kadar geniş bir yelpazede inovatif çözümler sunmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.