Çay kültürü çok gelişmiş bir toplumuz. Ama çayı nasıl demleme konusunda yanlış bilgilere sahibiz. Ya da çay en doğru ne zaman tüketilmelidir. Çay kültürüne sahip olmamıza rağmen bazı temel konularda yetersizliğe sahibiz.
En lezzetli çayı elde etmenin yolu, sıcak suyun üzerine çay dökmektir. Ama çoğu insan önce çayı koyar bu durumda çayın yanmasına sebep olur. Aslında kullandığınız bu yöntem, sizin gerçek çay lezzetini almanızı engeller. Çaydan gerçek bir tat almak için önce sıcak suyu koyup daha sonra çayı sıcak su üzere koymanız gerekir. Böylece çay hem dinlenerek demlenmiş olacak hem de tüm sıcak suya o aromatik tadını karıştırmış olacak.
Bir diğer yanlış yemekten hemen sonra çay içmektir. Çayı yemekten sonra hemen tüketmeniz, size demir fazlalığı olarak dönecektir. Ama bu fazlalık hiçte faydalı bir şey değil. Vücudunuz da demir fazlalığı, damar sertliğine yol açar, hücrelerinizi yağlandırır ve vücudunuz da kanserli hücrelerin rahatça kol geçmesini kolaylaştırır.
En faydalı çay tüketimi yemekten 2-3 sonra içilenidir.