Obezite Düşmanı Maydanozun Faydaları

Salatalarınıza ve yemekleriniz içine lezzet katan maydanozun ne kadar sağlıklı olduğundan bir haberiz. Peki maydanoz ne kadar faydalı. Ödem attıran maydanoz nasıl zayıflatır.

Obezite Düşmanı Maydanozun Faydaları
Yayınlanma:

Maydanoz Faydaları

Antioksidan zengini, bol lifli, bol vitaminli ve minarelli, depoları içeren maydanoz, uzmanlar içinde tavsiye gıdalardan biri. Maydanozun, böbrekten ağız sağlığına kadar pek çok alanda faydası bulunuyor.

100 gramı 36 kalori olan maydanozun yaprakları kolestrol ve yağ içermez. Maydanozun 100 gramı günlük alınması gereken folat gereksiniminin yüzde 38 ini karşılarken, kalsiyumun yüzde 14 ünü, demirin yüzde 77.5 ini karşılar. Maydanoz, günlük ihtiyacınız olan A, C ve K vitaminlerinin karşılanmasın da büyük rol oynar.

Maydanoz Ödem Attırır mı

Maydanozun ihtiva ettiği flavonglikozidinin idrar sökümüne faydası olur. Bu nedenle maydanoz, böbrek taşı düşürmeye, safra kesesi ve idrar yolları enfeksiyonların da yardımcı olur.

maydanoz-2.jpgMaydanoz Zayıflatır mı

Sağlıklı bir vücut sıvıyı muhafaza eder ancak, ödem gibi sıvı birikmesi sonucu vücut da şişlik olabiliyor. Ödem sorunuz varsa maydanoz suyu içmeniz de yarar vardır. Birkaç çay kaşığı bile rahatlamanızı sağlıyor. Bir bardak kaynar suya, maydanoz saplarını ekleyin. Bu, toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştıracak. Maydanoz suyu detoks programlarının olmazsa olmazıdır. Ancak, zayıflamak uğruna bilinçsizce aşırı miktar da tüketilen maydanoz suyu sizi kilo konusunda yanıltabilir.

  • Yapraklarının ve sapının gaz giderici etkisi vardır.
  • Yapılan araştırmalara göre, diyabeti olan hastalarda kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
  • Maydanozun, beta karoten ve C vitamini içeriği, sayesinde anti- inflamatuar özelliği bulunuyor. Böylelikle, artrit kontrolünde önemli bir yere sahip.
  • Diş eti hastalıkla karşı koruyucu bir özelliğe sahip. Ağız kokusunun giderilmesine de yardımcı olur.
  • Maydanoz içeriğin de bulunan beta karoten sayesinde, ileri yaşlarda ki insanlar da göz retinasını koruyor. A vitaminin iyi bir kaynağı olan maydanoz, göz sağlığın da koruyucu bir etki görüyor.
  • Maydanoz denince uzmanlar tarafından akla gelen ilk şey, bağışıklık sistemi oluyor. İçeriğin de bulunan, A,C ve K vitaminleri ile folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir.
  • Ciddi bir hastalık bulunmadığı taktir de mide bulantısına iyi gelir.
  • Karaciğeri zehirli maddelerden temizlemekte etkilidir.
  • Maydanoz, kalp rahatsızlığına ve kansere iyi gelir.
  • Maydanoz, kalp krizi riskinin azalmasına yardımcı olur.

Maydanozu Ne Kadar Tüketmelisiniz

Maydanoz tüketmenin de bir sınırı olması gerekir. Çünkü fazla tüketildiği taktir de sağlık sorunları yaşanabilir. 10 sap maydanoz C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor. 60 ml den fazla maydanoz suyu içmemeye dikkat edin. Maydanozu tüketmenin bir sınırı olması gerekir. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde maydanozun aşırı tüketilmesi, hamilelik dönemlerinde kasılmaları artıracağı için sık tüketimden kaçılması gerekir. Emzirme dönemin de maydanoz tüketmek, süt salgısını azaltacağı için maydanozu bu dönemler de az tüketilmesi gerekir.

Maydanoz oksalat bakımından zengindir. Bu nedenle böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı bulunan kişiler, daha fazla maydanoz tüketmemeli. Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler için de fazla maydanoz tüketimi sakıncalı olabilir. Hipertansiyonu olanlar içinde maydanoz sakıncalıdır. Maydanozu fazla tüketmek ciltte dökülmelere neden olabilir. Ayrıca, cildin güneşe karşı ekstra hassas hale gelmesine neden olabilir.

Maydanoz suyu detoks programlarında yer alsa da dikkatli tüketilmesi gerekir. Zayıflamak uğruna bilinçsizce aşırı tüketmek, başka sağlık sorunlarının oluşmasına sebep olabilir. Aşırı miktar da tüketilen maydanoz suyu, diüretik etkisi nedeni ile vücuttan atılan sıvı yüzünden zayıflama sağlanmış gibi göstererek tartıda yanılgılara neden olabilir. Kilo kaybı yağ ağırlığından olmadığı sürece doğru zayıflama söz konusu olmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.