Kuru soğanın bilinmeyen özellikleri
Şifa deposu ve zengin içeriyle her mevsimde tüketebileceğiniz kuru soğan hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?
Şifa deposu ve zengin içeriyle her mevsimde tüketebileceğiniz kuru soğan hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz?
Türk mutfağında nerdeyse her yemekte kullanılan ve kötü konusu nedeniyle birçok insanın uzak durduğu soğanın faydaları, saymakla bitmiyor. İçinde barındırdığı mucizevi özellikler sayesinde vücut sağlığını korumayı başaran soğan, fazla tüketilmesi durumunda sağlığa istenmeyecek verebiliyor.
Özellikle yemeklerde, salatalarda, çorbalarda ve akla gelebilecek birçok lezzetlerde kolaylıkla kullanıla bilen soğan, düşük kalori olması açısından rahatlıkla tüketilebilir. Cilt sağlını korumaktan tutunda içeriğinde mineral ve vitaminde barındırmaktadır. Zengin yapısından dolayı her derde deva olmasıyla da, doğanın insan sunmuş olduğu bir hazinedir.
KURU SOĞANIN FAYDALARI
Antibiyotik ve doğal ağrı kesici gibi özellikleriyle soğanın faydalarını gelin detaylıca birlikte öğrenelim.
-Soğanın bağışıklık sistemini güçlendirir
-Soğanın özellikle kış aylarında vücudu mikroplara karşı korur ve direnci arttırır.
-Soğanın doğal bir antibiyotiktir.
-Soğanın mikropları yok etmekte birebirdir.
-Soğanın antioksidan özelliğiyle kanser tedavilerinde kür olarak kullanılır.
-Soğanın balgam sökücü ve burun tıkanıklığını gidermekte bir numaradır
-Soğanın adet söktürücü özelliği vardır.
KURU SOĞANIN ZARARLARI
Kuru soğanın gereğinden fazla tüketimi halinde vücutta istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle Basur kanaması olanlar kuru soğandan kaçınmalıdır. Nedeni ise fazla tüketildiğinde kanama oranını arttırabilir. Ayrıca kuru soğanın migren ağrılarını tetikleyici özelliği olduğu da söylentiler arasında. Son olarak ise yine fazla tüketmekten dolayı midede reflü ve gastrit gibi hastalıkların meydana gelmesine yol açabiliyor.
HABER: ALİ İSMAİL TAŞCI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.