Memorial Antalya Hastanesi Kadın Hastalığı ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, “İlk olarak; vücudun ihtiyacı olan tüm besinleri almak için çeşitli yiyecekler yenmelidir.
Önerilen günde 6-11 öğün yapmaktır. Bu öğünlerde ekmek tahıl, taze meyve ve sebze, süt ürünleri ve protein kaynağı yani et, kümes hayvanları, balık, yumurta veya kuruyemiş seçilmelidir.
İkinci olarak; tam tahıllı ekmekler, tahıllar, fasulye, makarna ve pirinç gibi zenginleştirilmiş lifli gıdaların yanı sıra meyve ve sebze tüketmeye dikkat edin.
Üçüncü olarak; özellikle kırmızı et, tavuk ve kabuklu deniz ürünleri gibi vücudun kolayca emdiği demire sahip olan protein kaynakları kan üretimini artırır.
Dördüncü olarak; yağ tüketimi için bitkisel yağlar, zeytinyağı ve kuruyemişler gibi sağlıklı, doymamış yağ oranı yüksek seçenekler tüketilmelidir.
Beşinci olarak; hamileyken günlük beslenmede yeterli vitamin ve mineral alındığından emin olunmalıdır.
Altıncı olarak; hamilelik sırasında günlük beslenmede bin-bin 300 miligram kalsiyum alındığından emin olmak için süt ürünleri ve kalsiyum açısından zengin yiyecekler tüketilmelidir” dedi.