Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler nelerdir?

Ramazan ayında çoğu kişi susuzluğunu gidermek için iftar ya da sahurda bazı besinler tüketmeye çalışır. Uzmanlar bu konuda Ramazan ayını daha rahat geçirmek için bazı besinler ve önerilerde bulunur. Peki Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler nelerdir? Özellikle sahurda iki bardak kefir içerseniz ne olur? Sizler için bu konuları ele aldık. Haberin detayında susuzluğa dair her şeyi bulabilirsiniz.

Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler nelerdir?
Yayınlanma:

Sağlıklı bir vücudun vazgeçilmezi sudur. Ramazan ayında bu oran biraz düştüğünden bazı hastalıklar tetiklenebilir. Ancak uzmanlar sahur ve iftarlarda sıvı oranı yüksek besinlerin tüketilmesini tavsiye ederek ortaya çıkma ihtimali olan rahatsızlıkların oranının azalacağını vurguluyor. Bu seneki Ramazan ayları geçtiğimiz son bir kaç yıldaki gibi çok sıcak havalara denk gelmese bile yine uzun süren günlerde tutulacak. Bu yüzden iki önemli öğünde ve arasında bol bol sıvı oranı yüksek besinler tüketilmesinde fayda var. Sağlık Bakanlığının sayfasında yayınladığı oruç tutanlar için beslenme önerilerinin başında bu besinler gelmektedir. 

Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler

RAMAZANDA SUSUZLUĞA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?

- Kefir, yüzyıllardır susuzluğu giderdiği için Ramazanlarda tüketilen bir içecektir. İçerdiği faydalı bakteriler; hazımsızlığa ve mide ekşimesine de iyi gelir. Sahurda tüketilen iki bardak kefir, gün içerisindeki yaşanan susuzluğu giderir. 

- Vitamin ve mineral bakımından zengin olan; kiraz, kayısı, çilek ve erik gibi meyveler oruç saatlerinde yaşanan susuzluğa iyi gelir. Bu meyvelerden yapılan komposto soğuk tüketildiğinde vücudun günlük su ihtiyacını fazlasıyla karşılar. Uzmanlar, bu meyvelerden yapılan kompostonun iftar ve sahurda birer kase tüketilmesi öneriyor.

VÜCUDUMUZUN SIVI İHTİYACINI GİDEREN BESİNLER NELERDİR? öğrenmek için TIKLAYINIZ...

- Su oranının yanı sıra şeker oranında yüksek olduğu kavun ve karpuz gibi meyvelerin iftar ve sahurda tüketilmesi gerekir. Bu sayede oruç saatlerinde vücutta yaşanabilecek su ve şeker kaybı engellenmiş olur.

- Soğuk çorbalar, serinletici ve tok tutma özelliği sayesinde, özellikle sahurda tüketilmesi gereken besinlerdendir.

Kefirin faydaları nelerdir?

SAHURDA İKİ BARDAK KEFİR İÇERSENİZ...

Bir süt ürünü olan kefir, süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımı ile yapılır. İçeriğinde sütün bütün mineral ve vitaminlerini barındıran kefir, ancak süte oranla daha az bakteri içerir. İnsan sağlığına birçok faydası plan kefir özellikle Ramazan aylarında uzmanların susuzluğa karşı tüketilmesini tavsiye ettiği besinlerin başında gelir. 

- Bağışıklığı güçlendirerek oruç süresince vücudun virüslü hücrelere karşı direncini artırır.

- Uzun süreli açlığa bağlı bağırsak ve midenin sağlığını korur. 

- Kandaki kötü kolesterolü düşürerek kan basıncını düzenler. Böylece kalp damar hastalıklarına da iyi gelir

- Sahurda tüketilen kefir aynı zamanda gün aşırı cildinde susuz kalmasını önler. 

- Yapılan bazı araştırmalarda kefirin böbrek üstü bezleri çalıştırdığında etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bu sayede vücudun sıvı oranı sürekli yenilenmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.