Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan asgari ücret açıklaması: 14 bin TL olmalı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan asgari ücret açıklaması: 14 bin TL olmalı!
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, başörtüsü için Anayasa teklifi, asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar konularına değindi.

Erbakan şunları söyledi:

“Meclis’e getirilen Başörtüsüne özgürlük konusundaki Anayasa değişiklik teklifi, Meclisteki bütün partiler için bir samimiyet sınavı olacak. Temel bir insan hakkı noktasında referanduma gitmeden, milletin vekilleri tarafından Meclis’te onaylanmasını gerekir.

Biz iktidar olduğumuz yüzde 150 zam yaparak asgari ücreti 14 bin lira yapacağımızı söylemiştik. Bugün de baktığımızda ülkemizde açlık sınırı bazı hesaplamalara göre 7 bin 800 bazı hesaplamalara göre 8 bin 600 seviyesine gelmiş. Yoksulluk sınırı 25 bin lirayı aşmış ve bekar bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 11 bin seviyesine gelmiş. Dolayısıyla bu verileri hesaba kattığımız zaman asgari ücretin insanca yaşanacak bir noktaya getirilmesi son derece önemli. Çalışan bir kişinin sadece ihtiyaçlarını karşılaması için 11 bin liraya ihtiyaç duyuyorsa, 4 kişilik asgari ücretli bir ailenin insanca yaşaması için asgari ücretin en azından 14 bin lira olması lazım.

Geçtiğimiz aylarda EYT Federasyonu yetkililerine, ‘EYT sorununu gelir gelmez çözeceğimize dair’ basının huzurunda imzalı noter tasdikli belge vermiştik. Bu sorunun herhangi bir yaş sınırı olmadan çözülmesi gerekir. İktidarın, vatandaşa gelince sineğin yağını hesap etmekten vazgeçmesi lazım. 2023 yılı bütçesinde çiftçilerimize 54 milyar, faize 560 milyar veriliyor. Faize bir senede 560 milyar verilecek, imtiyazlı holdinglere bütçeden 100 milyar lira garanti ödemesi yapılacaksa biz zahmet de maliyeti ne olursa olsun EYT’li vatandaşlara da bu sineğin yağının hesap etmekten vazgeçilip bir an önce yaş sınırı olmadan EYT’yi bir an önce çıkarsınlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.