Vatandaşlar milletvekiline dert yandı: Geçim derdi yaşıyoruz, çocuklar iş bulamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Hortu Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, Şener’e adeta dert yandı.

Vatandaşlar milletvekiline dert yandı: Geçim derdi yaşıyoruz, çocuklar iş bulamıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Vatandaşların elektrik, akaryakıt, gübre, tohum ve benzeri girdilerin sürekli zamlanmasına tepki gösterdiklerini kaydeden CHP Konya Milletvekili Şener, “Ülke gerçeğinden uzak bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Tek adamlık dönemi yaşanan sıkıntıların temelidir. Bakınız enflasyon rakamları net bir şekilde ortaya konmuyor. Raflarda, tezgahlarda her gün değişen etiket fiyatları vatandaşa yansıyor. İktidara göre bunlar normal çünkü vatandaşın durumundan haberleri yok. Yeni yılla birlikte emekliye, asgari ücretliye, memura verdikleri zamlar her gün gelen zamlarla eridi gitti. Çiftçi tarlasını ekemeyecek duruma geldiyse bunun sebebi tarımsal girdilere yapılan zamlardır. Peki, çiftçiye ne kadar destek veriliyor. Tabiri caizse devede kulak. Allah’ın izniyle bunların gitmesi yakındır. Artık ülkenin düzlüğe çıkması, önünü görebilmesi için değişim kaçınılmaz olmuştur. 20 yıldır hiçbir iktidara nasip olmayan bir dönem AKP’ye nasip olmuş ama gelinen noktada ülke borç batağına sürüklenmiş, kamu yatırımları başta olmak üzere ülke toprakları parsel parsel satılmıştır” diye konuştu.

“SIKINTI YAŞIYORUZ”

Büyükşehir yasasıyla kasaba statüsünden mahalle statüsüne dönen mahallenin hizmet noktasında beklenen yatırımı alamadığını kaydeden vatandaşlar, “Su, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi gibi sorumluklarımızı yerine getirmemize rağmen mahalle olarak beklediğimiz hizmetler yapılmıyor. Kasaba sistemi kaldırıldı o zaman mahalle sisteminden de kalkıp köy statüsüne dönelim. Biz kendi yağımızla kavrulalım” dediler. Başta akaryakıt, elektrik, tohum, gübre gibi girdilerde yaşanan fahiş fiyat artışı nedeniyle birçok üreticinin tarlasını ekmekte sıkıntı yaşadığını dile getiren mahalleliler, “Biz çiftçilik ve hayvancılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Bu girdiler bizim için en önemli unsurlar. Yapılan zamlar nedeniyle birçoğumuz ekimde sıkıntı yaşadık. Gübre atamadık. Tarımsal sulamada ayrı tutuluyoruz. Baraj suyundan faydalanamadığımız için kapalı sulama sisteminden de faydalanamayacağız. Kooperatif kuyularından ürünlerimizi suluyoruz. Ancak geçen yıl saati 100 TL olan fiyat bu yıl 200 TL oldu. Toplulaştırmamız yarım kaldı. 8 yıl oldu başlanalı henüz tam anlamıyla bitmedi. Yollarımız kötü, tarlalarımıza gitmekte sıkıntı yaşıyoruz. Ürünlerimiz para etmiyor. Açıklanan tarımsal fiyatlar bize değil aracıya kazandırıyor. Geçim derdi yaşıyoruz. Çocuklarımız iş bulamıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.