TUSAŞ saldırısının arkasında kim var? Tezkerede açıklandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik 23 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi.

TUSAŞ saldırısının arkasında kim var? Tezkerede açıklandı
Yayınlanma:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik 23 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tezkerede, saldırının ülkenin barış ve huzur ortamını hedef aldığı vurgulanırken, Türkiye’nin savunma sanayisi alanındaki kararlı yürüyüşünü engelleme amacı taşıdığı ifade edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un imzasıyla sunulan tezkerede, saldırının arkasında “emperyalist güçler ve karanlık odaklar” olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Hiçbir güç ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Bu alçak saldırılar, huzur ve istikrarımıza zarar veremeyecektir. Esas amaç, milli savunma sanayimiz ve tam bağımsız Türkiye hedefimize yönelik kararlı yürüyüşümüzü engellemektir."

Saldırı sonrası milletin gösterdiği metanetin ve birlik duygusunun, tarihsel dayanışma bilincinin bir yansıması olduğu vurgulanan açıklamada, her türlü terörist girişimin boşa çıkarılacağına dair kararlılık dile getirildi.

Tezkerede, "TBMM olarak, terör örgütlerine ve onları destekleyen tüm odaklara karşı mücadele etme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz" denildi. Tezkerenin kabul edilmesiyle birlikte kararın Resmi Gazete’de yayımlanacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.