Seccadeye ayakkabı ile basan Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Görmedim, üzgünüm

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçaroğlu'nun ayakkabı ile seccadeye basarken verdiği poz gündem oldu. Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm" dedi

Seccadeye ayakkabı ile basan Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Görmedim, üzgünüm
Yayınlanma:
Güncelleme:

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftar sonrasında çektirdiği fotoğraf tartışmalara yol açtı.

Sosyal medyada tepki toplayan fotoğrafta Kılıçdaroğlu'nun, seccadenin üzerine ayakkabılarıyla bastığı görüldü.

İstanbul'da bir iftar programı sonrası çekilen fotoğrafta Kılıçdaroğlu'nun yanısıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bazı CHP'li isimler yer aldı.

Tepkiler üzerine, fotoğrafa ilişkin önce CHP'den açıklama geldi.

Çekim sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccadenin fark edilmediği belirtildi.

kilicdaroglu-seccade.jpg

Konu ile ilgili olarak sosyal medya kullanıcıları Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Yapılan eleştirilerin ardından Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden konuya dair paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Yenikapı'da bulunan Avrasya Kadir Topbaş Gösteri Merkezi'nde Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından vatandaşlar için iftar programı düzenlendi.

Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı. Programda iftar öncesi dua okundu.

Ezanın okunmasıyla oruçlar açıldı.

"SALON KALABALIKTI, YERDEKİ SECCADEYİ GÖRMEDİM"

Konuşmasına seccade üzerinde çekilen fotoğraf hakkında başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün akşamdan bu yana saldırı malzemesi ettikleri fotoğraf karesi ile ilgili iki kelam edeceğim. İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çekilmek istediler. Ben kimseyi kırmam, herkesi kucaklarım ve saygı duyarım. Salon kalabalıktı, yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Ben onların operasyonunu umursamam. Samimi olarak üzgünüm. Ailem, eşim, çocuklarımız asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez. Böyle iftiralardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.