Özel Haber: Yavuz Ağıralioğlu kimdir? Yeni bir parti mi kuracak?

Zor olanı yapacağız, milletin umuduna kuracağız partiyi...

Özel Haber: Yavuz Ağıralioğlu kimdir? Yeni bir parti mi kuracak?
Yayınlanma:

Parti kurma yolunda istişare sürecinde olduklarını söyleyen Ağıralioğlu, yeni parti kuracağı haberlerinde şöyle cevap verdi:

''Partiyi kurmak kolay ancak milletin kalbine kurmak zordur. Zor olanı yapacağız, milletin umuduna kuracağız partiyi.''


Ben Tayyip Bey'e çok iyi bakıyorum
Yavuz Ağıralioğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakından takip ettiğini söyledi:
''Ben Tayyip Bey'e çok iyi bakıyorum. Yani onu iyi izliyorum. Neyi, nerede hata yaptığımıza bakıyorum. Bu dindarlığın nerede şase yaptığına, milliyetçiliğimizin neyi ihmal ettiğine neyi ıskaladığına, cumhuriyet adına yapmak zorunda olduğumuz halde yapamadıklarımıza, demokrasi adına korumak zorunda olduğumuz halde koruyamadıklarımıza çok iyi bakıyorum.''

Yavuz Ağıralioğlu kimdir?

1 Şubat 1972'de Trabzon'un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde doğdu. Ağıralioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. 1995-1997 yıllarında Alperen Ocakları Genel Başkanlığı; Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlığı döneminde Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Büyük Birlik Partisi genel başkanlığına aday olmuştur. 2011 yılından itibaren Türkiye İnisiyatif Merkezi Başkanlığını yürütmektedir.

Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmış, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul milletvekili seçilmiş, ayrıca Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a dek İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevini de yürütmüştür. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti Sözcüsü ve 2020-2022 yıllarında ise Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı olarak görev yapmıştır.

İyi Parti'den neden ayrıldı?

2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasına ve Millet İttifakı'nın HDP ile Kılıçdaroğlu'nun lehine anlaşmasına karşı çıkmış, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklamıştır. 28 Mart 2023'te 5 yıldır üyesi bulunduğu İYİ Parti'den istifa etmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.