“Mızrak çuvala sığmıyor”

PKK’nın siyasi suikastlerini sert bir dille eleştiren AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, bu saldırıları PKK’nın tükenmişliği olarak niteledi. Beyazıt, “Mızrak çuvala sığmıyor” diyerek siyasi uzantılarının bölge halkından destek almadığını söyledi

“Mızrak çuvala sığmıyor”
Yayınlanma:

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, terör örgütlerinin son dönemde siyasilere yaptığı saldırıları değerlendirdi. Son olarak AK Partili siyasetçi Ahmet Budak’ın hayatını kaybettiği saldırıyı eleştiren Beyazıt, “15 Temmuz’dan sonra ülkemiz FETÖ sonra da PKK, DAEŞ ve PYD çeşitli kollardan saldırmaya başladı. Van’da AK Parti binasına bin ton patlayıcıyla saldırıldı. 50’ye yakın kişi yaralandı. Ertesi günde Ahmet Budak’a saldırı gerçekleştirildi. Bu aslında PKK’nın tükenmişliğinin, bitmişliğinin bir ifadesidir. Çünkü insanların kendisini savunma imkanı olmadığı, en zayıf olduğu bayramlarda bile saldırmaları bunun başka bir göstergesidir. Eski tarım bakanı şu an Başbakan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker’in aile kabristanlığına bomba yerleştirilerek hain bir zihniyetten bahsediyoruz. PKK’nın yaptığı bu saldırıları bunların uzantısı siyasi kişilerin en ufak bile bir kınamada bulunmamaları bu millet tarafından görülüyor” dedi.

“SİYASİ SUİKASTLERLE SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORLAR” 
PKK’nın siyasi uzantılarını da sert bir dille eleştiren Beyazıt, “Özellikle bölge halkının devletin yanında olması bunları çıldırtmış durumda. Bu nedenle siyasi suikastlerle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Kayyum atama olayında da halkı sokağa davet ettiler. 40-50 kişiyi toparlayabildiler. Artık bölge halkı da her şeyin farkına vardı. Kendisine hizmet vermeyip belediye araçlarıyla çukur kazan, duvar ören siyasilerin yanında değil devletinin yanında oldu. Bunları biliyoruz, bekliyoruz, değerlendiriyoruz. Hem PKK ile, PYD ile hem de DAEŞ ile her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz. Siyasi uzantıların dünya tarafından bilinmesini istiyoruz. Mızrak çuvala sığmadığını herkesin görmesi lazım. Belediye yolları yapar ama bunlar yolları kazarak bombalar koydu. Bu süre içinde sesi çıkmayan siyasiler, kayyum atandığı zaman ortaya çıkıyor” diye konuştu.

İlyas Şen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.