MHP Konya Milletvekili Kalaycı'dan CHP'ye sert tepki: Bu belediyeler sizde, elektriği bedava verdiniz mi?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu.

MHP Konya Milletvekili Kalaycı'dan CHP'ye sert tepki: Bu belediyeler sizde, elektriği bedava verdiniz mi?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kılıçdaroğlu’nun Konya ziyaretine değinen MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı açıklamasında şu cümleleri kullandı:

- Kılıçdaroğlu, ‘iktidarımızda 6 ilde, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman’da çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz, yatırım yapacağız’ diyor. Soruyorum, diğer illerdeki çiftçilerimizin ne suçu var?

- Elektrik faturaları esas Konyalı üreticimizin belini büküyor. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün de Konya’daydı. “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin, Şanlıurfa’daki bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz” dediğini belirterek, ‘aynı şeyi Konya’da da söylüyorum, Karapınar’da da söylüyorum, elektriğin tamamını bedava kullanacaksınız’ demiş.

- Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin büyükşehir belediyeleri sizde. Bu illerde yatırım yapıp çiftçimize elektriği bedava verdiniz mi? Üç yılı aşkın süredir niye yapmadınız? Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2022 yılı konsolide bütçesi 104,5 milyar lira.

- Ulaştırma Bakanlığının bütçesinden daha fazla.  Bu bütçeye karşın üç yıldır yapılan büyük bir yatırımı hiç duydunuz mu? Kılıçdaroğlu’nu temel atarken ya da açılış yaparken hiç gördünüz mü? Hakkını da yemeyelim bir çeşme açılış töreninde gördük.

“SEÇİLMEK KİMSEYE HUKUKEN AYRICALIK SAĞLAYAMAZ”

Millet İttifakı’nı da sert bir dille eleştiren Kalaycı şunları söyledi: “Terörle mücadele sürdürülürken, 6+1 formatında yuvarlak masada buluşan partilerden herhangi birinden en küçük destek mesajı paylaşanını gördünüz mü? Bunların dilinde teröristlere tepki yok, Türkiye’ye övgü yok, gelecekle ilgili umut yok. Kimin hesabına, kimlerin hizmetine siyaset yaptıklarını da bilmeyen yok. CHP’si, İP’i, HDP’si ve alayı birden Sorosçu Kavala ve terörist Demirtaş’la yatıp kalkıyorlar, cezaevinden çıkarmayı planlıyorlar. CHP, İP, HDP ve diğerleri kayyum uygulamasına son vereceğiz diyorlar. Kayyum uygulaması hukuki bir tedbirdir. PKK’ya yardım ve yataklık yapan HDP’li belediye başkanlarını görevden almayıp ne yapacaksın? Seçilmek hiç kimseye hukuken ayrıcalık sağlayamaz. Demokrasi terörün saklanacağı kılıf değildir. Dünyada hiçbir egemen devlet de buna asla müsaade etmez.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.