MHP'den önemli Çalıştay
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması amacıyla düzenlenen Aile Kurumu Çalıştayı sona erdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması amacıyla düzenlenen Aile Kurumu Çalıştayı sona erdi. ATO Congresium’da gerçekleştirilen çalıştayın sonuç bildirgesini MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Selim Yurdakul açıkladı.
Yurdakul, çalıştayda "Türk aile yapısında değişim" ana başlığı altında çekirdek aile, geniş aile, hane halkı büyüklüğü, evlilik, aile mahremiyeti, kadının çalışma hayatına katılımı, boşanma ve aile içi şiddet gibi alt başlıkların ele alındığını belirtti. Ayrıca demografik değişim kapsamında nüfus politikaları, doğurganlık oranları, evlilik yaşı ve boşanma oranlarının da değerlendirildiğini ifade etti.
Yurdakul, Türkiye’de aile yapısının değişim sürecinde üç önemli girişimin etkili olduğunun altını çizdi: sosyoekonomik değişim, demografik dönüşüm ve zihniyet değişimi. Çalıştayda evlilik karşıtlığı, birlikte yaşam ve medya aracılığıyla aile değerlerini sarsan içeriklerin de risk unsuru olarak ele alındığını söyledi. Sonuç bildirgesinde, bu sorunlara yönelik kültürel değerlere dayalı sosyal politikaların geliştirildiği vurgulandı.
Ayrıca çalıştayda, aileyi ve çocukları tehdit eden küresel riskler arasında cinsiyetsizleştirme ve LGBT propagandası konularının da üzerinde durulduğunu belirten Yurdakul, bu tehditlere karşı anayasa, hukuk, eğitim ve bilim odaklı çözüm önerilerinin sunulduğunu kaydetti.
Yurdakul, aile yapısındaki değişikliklerin yaşlıların bakım ve sosyal destek ihtiyaçlarında yetersizliklere yol açtığını belirterek, aileyi merkeze alan sosyal politikalarla bu sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. Modernleşme ile birlikte çekirdek aile modelinin yaygınlaştığına, bunun da yaşlıların aile içinde destek bulma imkanlarını azalttığına dikkat çekti.
Çalıştayda, İslam'ın aileye verdiği önemin tartışıldığını ve toplumsal yapının sağlıklı işlemesine yönelik İslami tedbirlerin ele alındığını ifade eden Yurdakul, aile yapısındaki bireyselleşme, aile içi şiddet, evlilik yaşının gecikmesi ve boşanma gibi sorunların İslami kaynaklar çerçevesinde değerlendirildiğini söyledi. Çalıştayda ayrıca Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde çözüm önerileri üzerine de çalışmalar yapıldığını ekledi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.