MHP Bağımsızlara kapıyı tamamen kapattı (Özel Haber)

MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, seçime bağımsız olarak giren ve resmi olmayan seçim sonuçlarına göre sandıktan zaferle ayrılan Bağımsız Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu ve Bağımsız Beyşehir Belediye Başkan Adayı Adil Bayındır’ın MHP’ye yeniden kabullerinin mümkün olmadığını söyledi.

MHP Bağımsızlara  kapıyı tamamen kapattı (Özel Haber)
Yayınlanma:

 31 Mart Yerel Seçimleri’nin sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Konya’da 1 olan ilçe belediye sayısını 4’e çıkardı. Gazetemize açıklamalarda bulunan MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Konyalı seçmenlere Cumhur İttifakı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.  Seçimlerle birlikte tek derdi millet ve devlet olan kesimin kendini belli ettiğini aktaran Başkan Çiçek, “Yeni Kapı ruhuyla oluşan milli birliktelik 16 Nisan Referandumuyla yeni bir sistem noktasında halkımız tarafından kabul edildi. Akabinde 24 Haziran seçimlerinde de Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçildi. Bu süreçte MHP ve AK Parti arasında samimi bir ittifak yapıldı. Cumhur İttifakı herhangi bir pazarlık gözetmeksizin tamamen 2023 hedeflerine yönelik kararlı duruşunu devam ettiriyor. 31 Mart seçimlerini biz bir beka meselesi olarak nitelendiriyorduk. 15 Temmuz’da hain emellerini gerçekleştiremeyenler ekonomi ve terör saldırılarıyla bizi yıpratmaya çalıştılar. Ama bunda başarılı olamadılar. Tek umutları 31 Mart Yerel seçimleriydi. Çok şükür seçmenimiz sandıkta gereken cevabı verdi. Türkiye genelinde Cumhur İttifakı vatandaşımızın desteğiyle yüzde 52 oy aldı. Seçmenimizin desteğiyle beka sorunu ortadan kalkmış gözüküyor” şeklinde konuştu.  Ankara ve İstanbul üzerinden algı yaratılmaya çalışıldığının altını çizen Murat Çiçek, “Ankara ve İstanbul’un ilçe belediyelerine baktığınız zaman çoğunluğun Cumhur İttifakı’nın elinde olduğu görülüyor. Mesela İstanbul’da 39 ilçesinin 25’ini Cumhur İttifakı almıştır” dedi.

BAYINDIR VE OPRUKÇU’YA KAPILAR KAPANDI

Cumhur İttifakı olarak Konya’da büyük bir zafer elde ettiklerini aktaran Murat Çiçek, “Konya’mızın 31 ilçenin 28 tanesini Cumhur İttifakı almıştır. Kaybettiğimiz 3 ilçenin 2’sini bağımsız adaylar kazandı. Ancak bu 2 bağımsız aday seçim öncesinde MHP tarafından aday olmak istemişlerdi. Bilindiği üzere bir ara hem Cumhurbaşkanımız hem de parti liderimiz Bahçeli ittifak yok, herkes kendi yoluna diye bir karar almıştı. O süreçte Ereğli’den Hüseyin Oprukçu’nun partimizden adaylığı söz konusu olmuştu.Yeniden Cumhur İttifakı’nın kurulacağı yönünde karar alındıktan sonra  ise bu adaylarımızın adaylığını geri çektik ama onlar bağımsız olarak seçime girmek istediler. Olası bir durumda bu bağımsız adaylar partilerimize yeniden dönüş yapmak isterlerse bunu kesinlikle kabul etmeyiz. Çünkü biz bu seçimleri bir beka meselesi olarak görüyorduk ama onlar bu sürece sahip çıkmadılar ve Cumhur İttifakı’na destek olmadılar.  Bu yüzden Hüseyin Bey ve Adil Bey kendi yollarını seçmişlerdir ve partimize kabulleri kabul edilemez. İnanıyorum ki AK Parti’de bu adaylar hakkında aynı tutumu sergilemektedir.

“TUZLUKÇU’DA BAZI USULSÜZLÜKLER TESPİT ETTİK”

Konya’da aday gösterdikleri 5 ilçeden 4’ünü kazandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Çiçek, CHP’ye kaybettikleri Tuzlukçu ilçesi için seçim sonuçlarında bazı usulsüzlükler tespit ettiklerini ifade etti. Seçim usulsüzlükleriyle alakalı itirazda bulunduklarını belirten Çiçek, “Aday gösterdiğimiz 5 ilçenin 4’ünü kazandık. Kaybettiğimiz Tuzlukçu ilçesinde ise CHP kazandı. Seçim sonuçlarına ilişkin bazı usulsüzlükler tespit ettik arkadaşlarımız konuyla ilgili gerekli itirazları yaptılar. Ama aradaki oy farkı fazla, bu yüzden itirazlarımızın sonuca etki edeceğini düşünmüyorum“ diye konuştu.

Özel Haber : Müslüm Evci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.