Meclis’te Erdoğan'dan Atatürk vurgusu

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışı yapıldı. Meclis, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada Atatürk'ü unutmadı...

Meclis’te Erdoğan'dan Atatürk vurgusu
Yayınlanma:

Meclis, 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başladı. 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla ilk olarak Meclis Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıttaki törenin ardından TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışı yapıldı. Meclis, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Kurtulmuş sunuş konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi.

"DEVLETİMİZ EBEDİYEN BAKİ KALACAK"

Erdoğan, "Yeni yasama yılının ülkemize milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 104 yıl boyunca meclise hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Meclisimiz iki yıl boyunca yoğun yasama faaliyeti içinde oldu. Bu yıl ve önümüzdeki yılda meclisimiz verimli bir çalışma dönemi geçirecek. Yeni yasama yılının hoşgörü içinde geçmesini Cenabı Allah’tan diliyorum. Milletimize hizmet edecek siyasi partilere ve vekillere başarı dileklerimi iletiyorum. Onlarca devlet kurmuş olan milletimiz dünya üzerindeki istisnai milletlerden bir tanesidir. Ebediyen devletimiz baki kalacaktır" dedi.

"NETANYAHU, ANADOLU'YU DA İÇİNE ALAN HAYAL KURUYOR"

İsrail saldırganlığının Türkiye’yi de içine aldığını ifade eden Başkan Erdoğan, İsrail'in gözünü Türkiye'ye dikeceğini söyledi. Erdoğan, "Bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız. Netanyahu, Anadolu'yu da içine alan hayal kurmakta. İşgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır. Türkiye bu işlere karışmasın, Türkiye tarafsız olsun diyenlere sesleniyorum. Karşımızda bir katil sürüsü var. Filistin, Lübnan güvende değilse, kendinizin güvende olabileceğine gerçekten inanabiliyor musunuz? Bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz. Bedeli her ne olursa olsun Türkiye, İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.