Konyalı isimden çarpıcı açıklama: "En büyük milli beka sorunu, vatandaşlarımızı koruyamamaktır"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

Konyalı isimden çarpıcı açıklama: "En büyük milli beka sorunu, vatandaşlarımızı koruyamamaktır"
Yayınlanma:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, vatandaşların özellikle de çocukların, genç kızların ve kadınların korunamamasının, devlet için en büyük milli beka sorunu olduğunu vurguladı.

Son dönemde kamuoyunu sarsan şiddet olaylarını hatırlatan Davutoğlu, "Narin yavrumuzun katili hala bulunamadı, Sıla yavrumuz hala yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor, dün vahşice katledilen İkbal kızımız ve Ayşenur kızımız... Bu cinayetler, hem ahlaki bir çöküşün hem de kamu düzenindeki zafiyetin alarm verici göstergeleridir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, İkbal'in babası Hasan Bey'e taziye dileklerini ilettiğini belirterek, “Ona sarıldığımda, söylenecek tek bir söz bile kalmadığını hissettim” dedi. Ülkede gençlerin umutsuzluk içinde olduğunu, sokakların çetelerin eline terk edildiğini ve uyuşturucu tacirlerinin kontrolsüzce hareket ettiğini belirten Davutoğlu, bu ortamda şiddetin önlenmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Şiddet kültürüne karşı acil bir eylem planı oluşturulması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, bu konuda önümüzdeki hafta Meclis'e bir Araştırma Önergesi sunacaklarını ve meselenin takipçisi olacaklarını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.