Konya'daki il başkanları görüşlerini paylaştı: Siyasetin gündemi seçim tarihi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihinin güncelleneceğini açıkladı. Konya’daki siyasi partilerin il başkanları da seçim takvimine yönelik değerlendirmelerde bulundu

Konya'daki il başkanları görüşlerini paylaştı: Siyasetin gündemi seçim tarihi
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrasında Haziran ayında yapılması planlanan seçimlere değinerek “Mevsim şartlarını dikkate alarak, belki birazcık öne çekerek, tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz” açıklamalarına yer vermişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, genel değerlendirmelere bakıldığında muhtemel seçim tarihinin 14 Mayıs olabileceğini söyledi. Başkan Angı, “ Normalde 5 yılda bir yapılan seçim haziranda yapılacak. Ancak seçim tarihinin bir miktar öne çekilmesi gündemde. Mevcut iklim şartları, bayram dönemi, okul tatili vs. vatandaşların seçim sürecini kolaylaştırmak için mayıs ayı bu iş için en ideal zaman görünüyor” diye konuştu.

ANGI: İKİNCİ TURLA İLGİLİ BİR ENDİŞEMİZ YOK

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ülkelerin güçlü liderlere ve istikrarlı hükümetlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Seçimin 2. tura kalmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden başkan seçileceğini dile getiren Angı, “Kamuoyu anketleri ve sahadaki veriler de gösteriyor ki birinci turda Cumhurbaşkanımız tekrar halkın desteğini almış olarak görevine devam edecek. İkinci turla ilgili bir endişemiz yok” dedi. 6’lı Masa’nın her toplantı sonrasında konuştuklarının tartışma konusu olduğunu aktaran Angı, “ 6’lı Masa toplanıp dağılıyor. Her toplantı sonrası ne konuştukları tartışma konusu oluyor. Bir araya gelen başkanlar geleceğe dair beklentilerini net ifade edemeyince her biri cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. Aday çıkaramayacaklarını anlayınca cumhurbaşkanı yardımcısı olmaya karar vermişler ki geçen toplantı sonrasında gündeme gelen tartışma başlıkları bunu gösteriyor. Maalesef 6'lı Masa güçlü bir liderle ülkenin yönetilmesinden ziyade Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığından gitmesini istiyor. Türkiye o zamanları geride bıraktı. Dünyadaki gelişmelere baktığımız zaman güçlü liderlere ve istikrarlı hükümetlere ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2023-01-15-at-22-32-54-1.jpeg

YAMAN: 6'LI MASA'DA SIKINTI YOK

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman da Nisan'dan önce verilen seçim tarihine uyacaklarını söyledi. Yaman, "Erken seçim Nisan'dan sonra olursa bir erken seçim değil, normal prosedüründe yapılan seçim olur. Hükümet 6'lı Masa'yı devirmek için çabalıyor olsa da 6'lı Masa'da bir sıkıntı yok. Liderlerimiz birbiriyle çok uyumlu. Biz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakıyoruz, bunu en iyi şekilde yapacaktır. Genel başkanımıza güvenimiz sonsuz" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-01-15-at-22-32-54-2-001.jpeg

EKİCİ: 6’LI MASA ÇOK DAHA GÜÇLÜ, ÇOK DAHA NET

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici de seçim tarihinin öne çekilmesinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

“30 Nisan, 7 Mayıs ya da 14 Mayıs tarihlerinde bir seçim bekliyoruz. Vakit geldi sayılır” diyen Başkan Ekici, şu ifadelere yer verdi:

“6’lı Masa bir sene öncesine göre çok daha güçlü, çok daha net. Her sene iktidar medyası 6’lı Masa için toplanıp dağıldığını söylese de biz işin içindeyiz. 6’lı Masa’ya olan ilginin ve teveccühün her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Her ne kadar iktidar dağıtmak için uğraşsa da 6’lı Masa’nın süreci yönetme iradesi anlamlı ve değerliydi. Her toplantıda ciddi komisyonlar kuruldu ve ortak metinler belirlendi. Şu anda 30 Ocak’ta açıklanacak olan geçiş dönemi yol haritası bir uzlaşının sonucu. 6’lı Masa farklı parti ve görüşlere rağmen iktidara gelecek ve dünya siyaset literatürüne özel bir Türkiye modeli olarak yerini alacak. Bu aşamadan sonra ortak bir aday konusunda uzlaşılmayacağından şüphem yok.”

whatsapp-image-2023-01-15-at-22-32-55-001.jpeg

SAYDAM: SEÇİME YÖNELİK ADIMLAR ATILIYOR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam da seçim tarihinin öne çekilmesinin mümkün olduğunu açıkladı.

İktidarın zor günler geçirdiğini dile getiren Başkan Saydam, “İktidarın devlet hazinesini boşalttığını ve parayla alakalı ciddi sıkıntı çektiğini bir yandan da seçimi kazanmak için ellerinde ne varsa kullandığını biliyoruz. Son zamanlarda iktidarın attığı adımlar ve yapılan çalışmalar seçime yönelik adımlar ileriye dönük adımlar değil” dedi. 6’lı Masa’nın adayını belirleyememesinin söz konusu olmadığını aktaran Saydam, “ 6’lı Masa adayını belirleyemiyor gibi bir durum söz konusu değil. Belirlememe söz konusu. Şu andaki Türkiye’nin gidişatı ve iktidarın medyayı kullanarak toplumu manipüle etmesi açısından belirlememe noktasında 6’lı Masa’nın belirlediği bir tarih var. O tarih geldiği zaman aday açıklanacaktır” açıklamasında bulundu.

whatsapp-image-2023-01-15-at-22-32-53-001.jpeg

KARACA: AK PARTİ HİÇ OLMADIĞI KADAR POPÜLİST DAVRANIYOR

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ise AK Parti’yi seçimlerde hiçbir zaman bu kadar popülist davrandığını görmediklerini bildirdi.

Karaca, “Cumhurbaşkanı Erdoğan popülizmin muhalefet partilerinin işi olduğunu söyleyerek siyaset yürütmeye çalıştı ama AK Parti bu dönem kuruluş tarihinden bu yana hiç olmadığı kadar popülist davranıyor. Bu çerçevede bütçede olmayan birçok şeyi vatandaşa vadeder duruma geldi. Mevcut iktidar attıkları suni adımlarla vatandaşın oyunu bir kere daha alabilir miyiz diye düşünüyor. Cumhurbaşkanı her ne kadar meydanlarda ‘seçim vaktinde yapılacak, kimse heveslenmesin’ dese de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ikna ederek seçim tarihini bir miktar öne alacak. Muhalefet partileri olarak bizler küçük hesaplarla hareket edildiğinin farkındayız. İlk seçimlerine 2023’te girecek olan içerisinde bizim partimizin de olduğu bazı partilerin önünü kesmek adına seçim kanunu değişikliği yaptılar. Dolayısıyla 6 Nisan’dan önce yapılacak bir seçim mevcut iktidarın bu emeline hizmet etmiyor. Bu çerçevede seçim tarihini 6 Nisan’dan sonra 18 Haziran’dan olmak üzere bir takvime çekecekler. İktidar kulislerinden yansıyan 14 Mayıs en uygun seçim tarihi gibi belirlenmiş görünüyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-01-15-at-22-32-54-3-001.jpeg

Görsel Kaynak: AB Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.