Konya Haber | Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Acar: Belediye işçilerine zam yapılmamıştır

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Adnan Acar, “Konya Büyükşehir Belediyesi zam döneminde olmasına rağmen belediye işçilerine zam yapmamıştır” dedi.

Konya Haber | Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Acar: Belediye işçilerine zam yapılmamıştır
Yayınlanma:

Acar, açıklamasında şunları söyledi:

“Konya Büyükşehir Belediyesinin işçilerine temmuz ayı itibariyle Toplu iş sözleşmesi yapması gerekirken, Toplu İş Sözleşmesi’nin hala yapmayarak bu konuda çekimser davrandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Büyükşehir Belediyesi nezdinde İlçe belediyelerin de işçilerine maaş zammını yapmadıklarını, bu durumun işçileri ziyadesiyle mağdur ettiğini ifade etmek isteriz. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İlçe Belediye başkanlarının bu sorunu ivedilikle çözmeleri gerekmektedir.

En son 2020 yılında işçilere zam uygulanırken yaklaşık olarak 2 yıldır işçilere yeteri düzeyde zam yapılmamıştır. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanları ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve yüksek orandaki enflasyon artışından etkilenmemiş olabilirler ancak asgari ücretin altında maaş verdikleri işçiler bu durumdan ziyadesiyle etkilenmektedirler. Önceki dönemlerde işçilerin asgari ücretin üstünde maaş alırken şu an 4 bin 869 TL civarında asgari ücretin altında maaş almaktadırlar. Bu konuda temel ilkelerimiz gereğince hassas olduğumuzu ve konunun yakın takipçisi olacağımızı, işçilerimizin haklarını aramaları konusunda yanlarında olduğumuzu ifade ederiz.”

(Konya Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.