Kalaycı, Millet İttifakı’na yüklendi: Felaket tellallığı yapıyorlar

Kalaycı, Millet İttifakı’na yüklendi: Felaket tellallığı yapıyorlarilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalaycı yaptığı değerlendirmede, “CHP, HDP ve İP ve avaneleri ekonomiye yönelik de yıkıcı söylemlerde bulunmaktadır.

Kalaycı, Millet İttifakı’na yüklendi: Felaket tellallığı yapıyorlar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kara propaganda yapıyorlar, ekonominin çöktüğünü, Türkiye’nin battığını söylüyorlar. Türkiye batsa havalara uçacaklar. IMF ve OECD başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar bile Türkiye ekonomisinin güçlü bir şekilde toparlandığını kabul ederek 2021 büyüme tahminlerini yüksek oranda artırırken, zillet ittifakı felaket tellallığı yapıyor, çarpıtma, istismar ve yalanlar üzerine kurulu siyaset izliyorlar. Gündeme gelen her konudan sokak hareketi çıkarmak için çırpınıyorlar. İktidar için dış güçlerden medet umuyorlar. Tüm dünyada salgının etkisiyle bütçe açıkları, borçluluk, işsizlik, enflasyon yüksek oranlarda artmıştır. Bugün Dünyanın en fazla meşgul olduğu ekonomik konuların başında enflasyon gelmektedir. Derinleşen enerji krizi enerji fiyatlarını çok yüksek seviyelere taşımıştır. Bir yılda Avrupa doğalgaz fiyatları yaklaşık 5 kat, kömür fiyatları 4 kat artmıştır. Geçen yıl Ekim ayında 42 dolar düzeyinde olan brent petrol fiyatları, 3 yılın en yüksek seviyesi olan 85 dolar seviyesine yükselmiştir. Doğalgaz fiyatlarındaki yüksek artış, gübre fiyatlarını da artırmış, DAP gübresi yüzde 144, üre gübresi yüzde 107 oranında artmıştır. Bu durum ülkemizde de fiyatların artmasına yol açmıştır” diye konuştu.

“EKONOMİDE YAŞANAN BÜYÜME, REFAHA YANSIYACAK”

Kalaycı son olarak şunları söyledi: “Hayat pahalılığı nedeniyle sıkıntı çeken dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın, gelirlerini artıracak, yüklerini hafifletecek kararların alınmasına devam edileceğine inanıyoruz. Başta asgari ücret ve emekli aylıkları ile tarım desteklerinde iyileştirmeler yapılmalı, borçlara kolaylıklar getirilmelidir. Bugünlerde çiftçiye gübre tedariki mutlaka sağlanmalı, ayrıca gübre, yem ve süt destekleri artırılmalıdır. Allah’ın izniyle bugünleri aşacağız. Bu yıl yüzde 9 büyümesi beklenen Türkiye ekonomisi giderek daha da güçlenmektedir. Yatırımlarda, üretimde, istihdamda ve ihracattaki artışlar tüm hızıyla devam etmektedir. Ekonomide yaşanan büyüme ve canlanma vatandaşlarımızın gelirine ve refahına mutlaka yansıyacaktır.” AB Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.