İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ne kadar maaş alıyor?

Asgari ücretin heyecansız beklendiği şu günlerde en çok merak edilenler arasında “Belediye başkanları ne kadar maaş alıyor” sorusu var. Peki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ne kadar maaş alıyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ne kadar maaş alıyor?
Yayınlanma:

“Belediye Başkanları ne kadar maaş alıyor” sorusunun cevabı en çok merak edilenler arasında. 2023 yılı asgari ücret zammı konuşulmaya devam ederken bazı vatandaşlar da belediye başkanlarının maaşlarını merak ederek araştırma yapıyor. Peki, “Belediye başkanları ne kadar maaş alıyor”

Türkiye Belediyeler Birliği, bu sorunun cevabını net bir şekilde vatandaşlarla paylaşıyor. Bir genellemeyle belediye başkanlarının görev yaptığı ilçenin nüfusu, başkanın kıdem yıl sayısı ve hatta başkanın çocuk sayıları bile maaşında etkili oluyor.

BAŞKAN TUNÇ SOYER NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Tunç Soyer, 2019 yılından bu yana şehri emin konumunda bulunuyor. Peki, Tunç Soyer ne kadar maaş alıyor?

4 milyon 321 bin nüfusu bulunan İzmir için belirlenen katsayı üzerinden maaşı hesaplanan Tunç Soyer’in 72 aydan büyük 2 kız çocuğu bulunuyor.

Tunç Soyer’in ek göstergesi muhtemelen 6400 üzerinden hesaplanıyor. Soyer’in katsayıları ise şu şekilde:

- Aylık Katsayı: 0.333603

- Taban Aylığı Katsayısı: 5.221531

- Yan Ödeme Katsayısı: 0.1057956

Bu kat sayılar ışığında Türkiye’nin kişisel olarak en yüksek vergi veren çalışanlarından biri konumundaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıı Tunç Soyer’in maaşı ortalama 49.574,90 TL bandında.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum