İYİ Partili vekilden sert çıkış: AK Parti neden Uygur Türklerini sahiplenmiyor?

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, AK Parti'ye "Neden Suriyeli Müslüman kardeşimizi sahiplenebildiğiniz kadar açık açık Uygur Türklerini sahiplenemiyorsunuz? Neden Doğu Türkistan’a bir yatırım yaptığınızı duyamadık?" diye sordu

İYİ Partili vekilden sert çıkış: AK Parti neden Uygur Türklerini sahiplenmiyor?
Yayınlanma:

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sürdüğünü dile getiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Öztürk, Türkiye’de vatandaşların hükümete “İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal et” çağrısında bulunduğunu ancak hükümetin sadece İsrail’i kınamakla yetindiğini söyledi.

AK Parti hükümetini Uygur Türklerine sahip çıkmamakla suçlayan İYİ Partili Öztürk, iktidara “Neden Doğu Türkistan’a bir yatırım yaptığınızı duyamadık?” diye sordu.

İYİ Partili Öztürk’ün açıklamaları şu şekilde:

“Bizim yapılan ve yapılacak olan yardımlarla, yatırımlarla ilgili sıkıntı ve sorunumuz yok. Bizim tek sorunumuz var. Sorunumuz, hayatta kalma mücadelesi veren milletimizi öncelik listesinde birinci sıraya alınması. Türk milletinin kocaman bir yüreği ve Türk milletinin tüm milletlere örnek olan bir merhameti var. Biz dünyaya yeteriz ancak önce biz güçlü olmalıyız, önce milletimiz ve devletimiz güçlü olmalı.

Maalesef AK Parti ‘İlk önce benim milletimin sorunları, ilk önce benim milletimin beklentileri’ demeyi ve öyle öncelikli davranmayı bir türlü beceremedi. Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle binlerce din kardeşimiz ülkemize sığındı, ülkemiz gelen misafirleri elimizden geldiğince ağırladı ve ağırlamaya devam ediyor.

Sınırlarımız herkese ne yazık ki açık, herkes elini kolunu sağlayarak gelebiliyor. E, peki, Doğu Türkistanlı ırktaşlarımız ve ümmetimiz, Uygur Türkleri? Kanımız, canımız, dilimiz bir, dinimiz de bir; Uygurlar ve Türkler aynı kültürel mirası paylaşıyor, neden Suriyeli Müslüman kardeşimizi sahiplenebildiğiniz kadar açık açık Uygur Türklerini sahiplenemiyorsunuz? Neden Doğu Türkistan’a bir yatırım yaptığınızı duyamadık? Uygur Türkü kardeşlerimize, Suriyeli mültecilere sarıldığınız gibi sarılamamanızın sebebi ne?

AK Parti milletvekilleri, sorunun özü şu: Siz yaptığınız her şeyi çıkarlarınıza göre yapıyorsunuz, keşke Türk milletinin çıkarına göre olsa idi. İnsana ve insanlığa katkı sağlamak sizler için bir anlam ifade etmiyor aslında. İsrail Gazze'deki insanlık suçlarına her gün yenilerini ekliyor iken yaşanan her katliamın ardından milletimiz AK Parti iktidarına ‘İsrail'le anlaşmaları iptal edin’ çağrıları yaparken iktidar kanadından gelen açıklamalar kınama ve hamasi söylemlerin ötesine gidemiyor.

AK Parti iktidarına toplumun her kesiminden ‘Adım at’ çağrıları sürerken Türkiye-İsrail arasındaki ticari ilişkiler hız kesmeden devam edebiliyor. Her nasıl ise İsrail'le yaşanan her olumsuzluktan sonra Türkiye-İsrail ticaret hacmi nedense katlanarak artabiliyor. Saldırıların başladığı 7 Ekimden bu yana Türkiye’den İsrail’e toplamda 253 yük gemisi gitmiş yani günlük ortalama 7 gemi, keşke sadece insanî yardım olsa. Yapılan tek şey Türkiye Büyük Millet Meclisinin içinde kola satışını yasaklamak. Ülke içindeki İsrail düşmanlığını körükleyip ticarette rekor üstüne rekor kırılıyor.”

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.