İyi Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş: Tek amacım söz verdiğim insanların hakkını verebilmek

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sendika başkanlığından siyasi hayata geçişini, Türkiye ve Konya’da öncelik verilmesi gereken projeleri tüm detaylarıyla anlattı. TBMM’de her konuşmasında Konya’nın sorunlarını dile getirdiğini söyleyen Milletvekili Yokuş, vatandaşın takdirini topladıklarını ve ilk seçimlerde bunun sonucunu göreceklerini de dile getirdi.

İyi Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş: Tek amacım  söz verdiğim  insanların hakkını verebilmek
Yayınlanma:
Güncelleme:

İyi Parti’nin 25 Ekim 2017 tarihinde kurulmasının ardından 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İyi Parti’den Konya Milletvekili seçilen Fahrettin Yokuş, siyasi serüvenini anlattı. Yokuş, milletvekili seçildiği günden bu yana Türkiye’nin ve Konya’nın sorunlarını ve yapılması gereken projeleri her fırsatta dile getirdiklerini ve bu sayede halkın güvenini kazandıklarını aktardı. Siyasete girmeyi daha önce düşünmediğini fakat İyi Parti’den gelen teklifi olumlu bulup değerlendirdiğini anlatan Yokuş, “Uzun yıllar Kamu-Sen'in yöneticiliği ve Türk Büro-Sen'in de Genel Başkanlığını yaptım. 16 yıl profesyonel sendikacılık ve 23 yıl devlette çalıştım. Bu sebeple kamuyu ve devlet yapılanmasını çok iyi biliyorum. Siyasete girmek hiç düşündüğüm bir şey değildi. Kamu-Sen ile bir sıkıntı yaşadık, bırakmak durumunda kalıp devlete döndüm. O dönemde İyi Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in  daveti ile siyasete girmeyi kabul ettim. 1 Nisan kongresinde Keçiören Parti Kurul Üyesi oldum. Daha sonra Türkiye’de bir erken seçim kararı alınmıştı. Ben de memleketime hizmet etmek amacı ile Konya’dan aday oldum. Hiç aklımda yokken kendimi Meclis’te Konya temsilcisi olarak buldum” dedi.

tek-amacim-soz-verdigim-insanlarin-hakkini-verebilmek.jpg

“HAKLIYSAN ARKANA BAKMADAN YÜRÜYECEKSİN”

Vekillik sürecini değerlendiren Milletvekili Fahrettin Yokuş, daha önceki sendikacılık faaliyetlerinden dolayı hükümetin işleyişini ve devletin çalışma stilini yakından tanıdığını söyledi. Bu süreçte birçok bakan, başkan, milletvekili, temsilci ile görüşme şansı olduğuna da değinen Yokuş, “Dışarıdan bunların zorluklarını bilerek bu işe adım attığım için uyum sıkıntısı çekmedim. Benim anlayışım, “Haklıysan arkana bakmadan yürüyeceksin.” Hep buna inandım, hakkı savundum” diye konuştu.

“TEK AMACIM KONYA’NIN SORUNLARINI ÇÖZMEK”

Yokuş, milletvekili seçildiği günden bu yana her zaman Konya’nın sorunlarını mecliste ve basın açıklamalarıyla duyurduğunu ve her türlü çözüm yolu bulmaya çalıştığını da belirtti. Konya’nın birçok sorunu olduğuna işaret eden Yokuş,  asıl görevinin bu sorunları dile getirmek olduğunu belirterek, “Meclisteki tek amacım Konya’da söz verdiğim insanların hakkını verebilmek. Ben defalarca Konya medyası aracılığıyla Konya’daki tüm yetkililere seslendim. Konya’nın sorunlarını birlikte çözmek için nereye gidilmesi kiminle görüşülmesi gerekiyor ise beraber gitmeyi teklif ettim. Ama kimseden böyle bir yaklaşım görmedim. Bundan sonra olursa da ben yine Konya’nın sorunlarını çözmek için çabalarım.  Ata tohumu sorununu meclise sunduk. Kanun teklifimizi Meclis Genel Kurulu’na indirmeyi başardık fakat reddedildi. Tekrar indirmeyi planlıyoruz. Ata tohumu Türkiye ve Konya için çok önemlidir. Türkiye’de yoğun bir hibrit tohumu üretimi var. Bu tohum bir defa ekin veriyor. Yerli tohumda sorun yok ama dışarıdan sürekli olarak hibrit tohum almak durumda kalıyoruz. Bu konuda ısrarcı olmamın tek sebebi de kendi tohumumuzu üreterek masrafları azaltmaktır. Anadolu, tarım ve bitki bakımından çok zengin bir coğrafya. Böyle bir zenginlik içerisinde neden dışarıdan tohum alma ihtiyacımız olsun ki. Bu sebeple kendi tohumumuzu, kendi ilacımızı üretmek istiyoruz” dedi.

tek-amacim-soz-verdigim-insanlarin-hakkini-verebilmek-001.jpg

Toprakları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamulaştırılarak kömür ocağı yapılmak istenen Konya Ilgın Çavuşçugöl Mahallesi sakinlerinin her fırsatta sesi olduğunu ve bu soruna çözüm arayışı içinde olduğunu dile getiren Yokuş, “Köylüler zaten bu kömür yüzünden sürekli kanser hastalığına yakalandı. Bir avuç kömüre bin kişi heba edilmez. Bu işin iki yolu var; ya kömür kazmaktan vazgeçmek ya da köylüleri ilerideki yerleşim yerlerine taşımak. Ne yaptıysak vazgeçiremedik ve şu anda köylünün ektiği tarlalara girip çalışma başlattılar. Bizim devlet politikamız “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” iken bu yapılanlar, insanları ölüme itmektir. Köydeki kömürün kalorisi de o kadar yüksek değil ve ne amaçla bu kadar ısrar edildiğini anlamamış durumdayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygun olmadığına dair raporu var. Yine tarım arazisi olduğu için uygun değil. Vazgeçsinler diye çok mücadele verdik” diye konuştu.

“İKİ YILDIR KONYA’MIZIN SUYU YOK DİYORUM”

Milletvekili Yokuş, Konya’nın en önemli sorunlarından birisi olan su sorunu hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu. Konya’nın su sorununun dışardan getirilecek su ile çözüleceğini savunan Yokuş, “Ben iki yıldır Konya’mızın suyu yok diyorum. Göksu hem içme suyunda hem tarımda kullanıldığı için yeterli olmadı. Göçükler de bundan kaynaklanıyor. Tek çaremiz Dicle ve Fırat’tan su getirmek olacaktır. Yeraltı suyu kullanıldığı için de obruk ve göçükler oluşuyor. Merkezde olması olası bir felakettir ve bundan dolayı acilen su getirilmelidir. Bulunan su ile de önce yer altını doldurmamız sonra diğer ihtiyaçlarımızı karşılamamız lazım. Her yıl kuyulardan su çekiyoruz ve yer altı tükeniyor. Sulu tarımdan vazgeçemeyiz çünkü bizim temelimiz pancar, mısır, buğday, yonca gibi ürünler. Ben Kanal İstanbul Projesi planlanırken Kanal Konya olmasında çok ısrarcı oldum fakat olmadı. Dicle ve Fırat’tan su getirilebilirdi. Sayın Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, KOP hakkında konuşurken asrın projesi olduğunu vurguluyor. Gerekli su bulunur ise Türkiye tüm tarım ihtiyacını kendisi karşılar hale gelecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının su arıtma projelerine yoğunluk göstermesi gerekiyor. Konya’nın ilçelerinde birçok yerde kanalizasyonlar filtresiz. Bu kirli sular derelere, barajlara, göllere geliyor. Tarım için kullanılan sular ise bu kaynaklardan sağlanıyor. İnsanlar bu sudan yetiştirilen ekinleri tükettiğinde zehirleniyor. Buna yıllardır çözüm bulunamadı ve halen de üzerine düşülmüyor. Türkiye her an savaşa girecekmiş gibi tedbirli olmak zorundadır. Bu yalnızca asker, silah olarak düşünülmemeli, gıda ve su da en az silah kadar önemlidir. Konya’nın sıkıntıları göz ardı ediyor. Et ve süt üreticileri her geçen gün sorunlarını  açıklasa da bir çözüm bulamıyor” dedi.

tek-amacim-soz-verdigim-insanlarin-hakkini-verebilmek-002.jpg

“MİLLET YAPARSA DEVLET, DEVLET YAPARSA MİLLET KAZANIR”

İyi Parti’nin siyaseti hakkında ve projeleri takip etmesiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Yokuş, “İyi Parti siyaset hayatına girdiği günden beri istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Farklı bir siyasi konsept sunmaya çalışıyoruz. Milletin sesini meclise getirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü bizim düşüncemiz, “başka bir Türk milleti yok” şeklindedir. Bu bir döngü gibi, millet yaparsa devlet, devlet yaparsa millet kazanır. Dış politikalarda ülkenin attığı her adımın arkasında durduk. Büyük sorunlara yol açan Ayasofya Camii hakkında da, siyasete alet edilmeden değerlerimiz olarak korunmasını diliyoruz. Sosyal medya kısıtlaması getiriliyor. Sosyal medya hepimizi rahatsız eden boyuta taşındı fakat sosyal medya üzerinde AK Parti karşıtı bir durum söz konusu edildiğinde jandarması, polisi, hâkimi hemen işlem başlatıyorken diğer olaylarda neden ses çıkartmıyorlar, bu bir tartışma konusudur? Sosyal medya özel hayata, değerlerimize zarar vermesi durumunda cezalar verilsin, hatta gerekirse ağır cezalar verilsin. Eşit suça eşit ceza verilsin. Partiye, cemaate göre cezalarla oynanmasın. Anayasada hepimiz eşit isek o şekilde ceza verilsin. Türkiye’de adalete güvenen insan sayısı yüzde 20’lere düşmüş durumda. Bizim ilk olarak bu sorunu çözmemiz lazım. Bu işler kanun çıkartmakla olmuyor onu adaletle hakkaniyetle uygulamak da gerekiyor. Bu ülkede hukukun üstünlüğü olması lazım, şu anda partiler kendilerini üstün kılmış durumda.  Genel anlamda benimle birlikle bu işe başlayan arkadaşlar ile çalışıyoruz. Bir kısmı dış ilişkileri kontrol ediyor, bir kısmı medya ve basınla ilgileniyor. Çok şükür sorunsuz ilerliyoruz” dedi.

“KONYA’DA AK PARTİ İLE BAŞA BAŞ YARIŞACAĞIZ”

Yeni partilerden sonra İyi Parti’nin konumu hakkında da fikirlerini belirten İYİ Parti Milletvekili Yokuş, “Benim iddiam Konya’da erken ya da normal seçimde iktidar partisi ile başa baş savaşacağız. Konya’nın yapısı milliyetçi bir yapıdır. Tabi ki insanların değerlerini kararlarını değiştirmek çok kolay olmuyor ama Konya’da partimize bir ilgi olduğunu biliyoruz. Genel Başkanımızın siyasete uyumu, meclis çalışmalarımız, ekibimiz ilgiyi üzerimize çekti. Biz çok iddialıyız, özgüvenimiz yerinde. Çalışmalarımız ve kadrolarımıza son derece güveniyoruz. Bu yüzden bizi fazla etkileyeceğini düşünmüyorum fakat AK Parti’nin oy oranında düşüş yaşanacağı fikrindeyim. Konya bizi iki senedir az çok tanıdı. Bundan sonraki süreçte daha fazla tanıyacak” diye konuştu. Ferit Hepokur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.