İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş'tan TÜRK-İŞ'e: Sendikacılığın suyunu çıkardınız!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ın asgari ücret ile ilgili, “İçimize sinmeyen rakam olursa masadan kalkarız” açıklamasına ilişkin “Sendikacılığın suyunu çıkardınız” dedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş'tan TÜRK-İŞ'e: Sendikacılığın suyunu çıkardınız!
Yayınlanma:

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi üzerinden iktidara yönelik eleştirilerde bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, “Erdoğan’ın bir tahmini daha tutmadı. ‘2022 yılı en parlak yılımız olacak’ demişti.

Ekonomik verilere göre 2022 yılı en kötü yıl olarak tarihe geçecek. Çünkü başta enflasyon olmak üzere, cari açık, dış ticaret açığı ve bütçeden faizlere ayrılan pay rekor kırdı.”

“MASADAN KALKSANIZ NE YAZAR?”

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Asgari ücretin insan onuruna yakışır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa, kararın altına imzamızı atarız. İçimize sinmeyen bir rakam olursa, o masadan kalkarız” ifadelerini kullanmıştı.

Yokuş, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Kavlak’ın açıklamalarına da değindi.

Yokuş, “TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, 2023 yılı asgari ücretle ilgili olarak, ‘İçimize sinen rakam olmazsa masadan kalkarız’ demiş. Masadan kalksanız ne yazar? Boş laf! Meydanlar ne güne duruyor? Daha ötesi ‘açlık sınırı çizgimizdir’ diyerek sendikacılığın da suyunu çıkardınız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.