İlk bizden duyun!.. İşte AK Parti’de 13 ilde öne çıkan Belediye Başkan adayları!

AK Parti, 7 Ocak'ta Istanbul adayını açıklayacak. Yerel seçimlere iddialı giren parti, güçlü isimlerle seçime girmek istiyor. İşte AK Parti’de 13 ilde öne çıkan Belediye Başkan adayları…

İlk bizden duyun!.. İşte AK Parti’de 13 ilde öne çıkan Belediye Başkan adayları!
Yayınlanma:

AK Parti, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yönelik ilk aday tanıtım toplantısını İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapacak. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Ocak’ta yapılacak bu toplantıda İstanbul adayını da açıklayacağını bildirdi. Sahaya “Türkiye bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir” sloganıyla çıkacak olan AKP’de iki aşamalı aday tanıtım toplantısının ikincisi Ankara’da düzenlenecek. Erdoğan Seçim Beyannamesi’ni de kamuoyuyla paylaşacağı 15 Ocak’taki bu toplantıda, Ankara adayını da ilan edecek.

AK Parti, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere yönelik mesaisini sürdürüyor. Yerel seçimlere 39 büyükşehir ve 29 ilde MHP ile işbirliği içinde girecek olan AKP, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının da olduğu bazı illerin adaylarını 7 Ocak Pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak toplantıda açıklayacak.

AK Parti'nin en önemli iki şehri olan İstanbul ve Ankara'da ise adaylık için henüz kesinleşen bir isim yok.
İstanbul'da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın adaylığı kesin gözüküyor. Yerlikaya'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması durumunda İçişleri Bakanı görevini Bülent Turan'ın devralması bekleniyor. Ancak, Yerlikaya'nın adaylığı, bazı çevrelerde eleştirilere neden oluyor. Yerlikaya'nın yerine, Mehmet Ergün Turan veya Fatih Şahin'in aday gösterilebileceği konuşuluyor.

Ankara'da ise Murat Kurum'un adaylığı ön plana çıkıyor. Ancak, Kurum'un adaylığı, bazı çevrelerde tartışmalara neden oluyor. Bazı çevreler, Murat Kurum’un İstanbul adayı olması gerektiğini savunurken Kurum'un yerine, Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok veya Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun aday gösterilebileceği konuşuluyor.

İDDİALARA GÖRE 11 İLDE ADAYLAR KESİNLEŞTİ
Mardin, Sakarya, Adana, Konya, Antalya, Giresun, Rize, Gümüşhane, Trabzon, Eskişehir, ve Şanlıurfa illerinde adaylık için kesinleşen isimler şu şekilde:
• Mardin: Veysi Şahin
• Sakarya: Ekrem Yüce
• Adana: Halil Nacar
• Konya: Uğur İbrahim Altay
• Antalya: Hakan Tütüncü
• Giresun: Aytekin Şenliklioğlu
• Rize: Rahmi Metin
• Gümüşhane: Ercan Çimen
• Trabzon: Murat Zorluoğlu
• Eskişehir: Nebi Hatipoğlu
• Şanlıurfa: Mehmet Canpolat

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.