İlham Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğana 15 Temmuz mektubu …

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi.

İlham Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğana 15 Temmuz mektubu …
Yayınlanma:

Aliyev, mektubunda, FETÖ'nün hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde Türkiye'nin ulusal çıkarlarına, demokratik temellerine ve hukukun üstünlüğüne yönelik bir saldırı olarak nitelendirdiği darbeyi kınadı. Şehitlerin aziz hatırasını derin saygıyla andığını belirten Aliyev, Türk halkının devlet ve demokrasi için göğsünü siper ederek kahramanlık destanı yazdığını vurguladı.

Aliyev, mektubunda, 15 Temmuz'un Türk halkının dayanışmasının, mücadelesinin ve milli birliğinin sembolü olarak daima hatırlanacağını ifade etti. Erdoğan'ın darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynadığını ve Azerbaycan halkı olarak Türkiye'ye her zaman destek verdiklerini belirtti. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ve iş birliği bağlarını daha da güçlendireceklerini vurgulayan Aliyev, ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarılması için ortak çaba göstereceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.