Erbakan'dan sert Öcalan çıkışı: "Teklif değil tahayyül bile edilemez"

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan’ın TBMM kürsüsünden konuşması gerektiğine dair yaptığı çağrıya sert bir yanıt vererek, bu öneriyi "ağır bir darbe" olarak nitelendirdi.

Erbakan'dan sert Öcalan çıkışı: "Teklif değil tahayyül bile edilemez"
Yayınlanma:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden örgütün feshedildiğini açıklaması gerektiğine dair yaptığı çağrıya sert tepki gösterdi.

Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Bahçeli'nin teklifini "ağır bir darbe" olarak nitelendirerek, Öcalan’ın Kürt halkını temsil etmediğini vurguladı. Erbakan, muhatap olarak siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) işaret etti.

Açıklamasında, "Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez." ifadelerini kullandı.

Erbakan, "Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır." şeklinde devam etti.

Son olarak, "Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.