Erbakan'dan ittifak sorusuna yanıt: Değiliz herhalde.. [VİDEO]

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın açıklamaları:

Yayınlanma:

İsrail'e yönelik ticaret kısıtlaması


İsrail'e ihracat kısıtlaması hatırlatılarak "Gazze konusunda amacınıza ulaştınız mı?" sorusuna Erbakan, "Hiç yapılmamasındansa yine de bu adım olumlu bir adım." diye konuştu.
Malatya'daki Kürecik Radar Üssü ile ilgili de itirazları olduğunu ifade eden Erbakan, "Oradan alınan istihbaratların ABD ve İngiltere üzerinden İsrail'e fayda sağlayacak şekilde kullanılması. O nedenle Kürecik'i de kapatalım; 'Neden biz bunlara istihbarat sağlayacağız' diye soruyoruz." dedi.
Bu konuyu yarın Meclis'te düzenleyecekleri basın toplantısında da ifade edeceklerini açıklayan Erbakan, "Gidip orada savaşamıyorsak bile bu yaptırımları uygulamamız lazım. Ticaretin kısıtlanması bir adımdı ama Kürecik de öyle. Biz bağımsız, egemen bir devletiz; niye onlara istihbarat verelim, bu kadar katliam ve vahşet gözümüzün önündeyken? Kapatılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

erbakn-foto.jpg

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmesi sorulan Erbakan, "Onunla ilgili ne yapmak istediklerini görmemiz lazım. Onu gördükten sonra yetkili kurullarımızla, hukukçularla değerlendirip ona göre bir tavır sergileyeceğiz." yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.