Ekrem İmamoğlu'na Konya milletvekilinden sert açıklama: Şehir yönetemeyenler ülke yönetmeye talip

İstanbul’un birçok bölgesinde sağanak yağış etkili olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tatilde olduğunun ortaya çıkması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ekrem İmamoğlu'na Konya milletvekilinden sert açıklama: Şehir yönetemeyenler ülke yönetmeye talip
Yayınlanma:

Vatandaşlar; Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi ve AFAD’ın 9 Temmuz’da İstanbul’da sel ve su baskını yaşanacağı uyarısına rağmen İmamoğlu’nun, Muğla Fethiye Uzunyurt’ta tatile gitmesine tepki gösterdi.

“FELAKET ANINDA ORTADA YOKLAR”

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na tepkisini dile getirdi. İstanbul ne zaman bir felaket ile karşı karşıya kalsa İmamoğlu’nun görevinin başında olmadığını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Usta, bu şekilde vatandaşlara ‘başınızın çaresine bakın’ denildiğini ifade etti. Usta açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul felaketle her karşılaştığında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ortada yok. Bilinçli olarak başınızın çaresine bakın diyorlar. Tatil de elbette olunur ama afet yaşanıyorsa nerede olursa olunsun görev yerinde vatandaşlarının yanında olunur. Şehir yönetemiyorlar ülke yönetimine talip oluyorlar.”

“HİÇBİR SORUN YAŞANMADI”

Yapılan eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’a bir gecede, ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3 bin 179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale etti. Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı. Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıra dışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır.”

Fatih Talayhan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.