Ekonomik buhran bireyleri psikolojik buhrana sürüklüyor

Saadet Partisi Gençlik Kolları, "Bölgesel İl Başkanları ve Gençlik Buluşmaları" programını Konya’da İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdi

Ekonomik buhran bireyleri psikolojik buhrana sürüklüyor
Yayınlanma:

Saadet Partisi Gençlik Kolları, "Bölgesel İl Başkanları ve Gençlik Buluşmaları" programını Konya’da İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdi. Programa Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı, Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muammer Hamza Kılınç ve çeşitli şehirlerden gelen gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili genç katıldı.

Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı, konuşmasında ülke gündemindeki toplumsal olaylara ve ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Ekonomik sorunların bireyleri psikolojik buhrana sürüklediğini belirten Çağrıcı, "Toplum olarak büyük travmalar yaşıyoruz. Ekonomik refah ve sosyal adalet sağlanmadan bu travmaların üstesinden gelmek mümkün değil" dedi.

"TOPLUM CEZASIZLIK ALGISIYLA GÜVENİNİ KAYBEDİYOR"

Çağrıcı, son dönemde yaşanan trajik olaylara da değinerek adalet sistemindeki aksaklıkları eleştirdi. “Sıla Bebek’in vahşice katledilmesi, Samsun’da bir gencimizin intiharı ve İstanbul’da iki kız kardeşin canice öldürülmesi gibi acı haberler, toplumda emniyet duygusunun zayıfladığını gösteriyor" ifadelerini kullandı. Suçluların serbest kalmasıyla toplumda cezasızlık algısının yaygınlaştığını vurgulayan Çağrıcı, “Devletin görevi, masumların can ve mal güvenliğini sağlamak olmalıdır" dedi.

"GENÇLİĞİ MANEVİ TEMELLER ÜZERİNDE YETİŞTİRMELİYİZ"

Çağrıcı, gençlerin umutsuzluk içinde geleceğe baktığını ve eğitim sisteminin yetersizliklerine dikkat çekti. "Üniversite diplomaları işsizlik belgesine dönüştü. Gençlerimizi ahlak ve maneviyat temelinde yetiştirerek sokaklarımızın huzurunu arttırmalıyız" şeklinde konuştu. İktidarın, toplumun sorunlarını çözmekte yetersiz kaldığını savunan Çağrıcı, “Bu düzeni Milli Görüş iktidarıyla değiştireceğiz” dedi.

"ADALET VE EMNİYET İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak, adil bir düzen inşa etmek ve topluma güven sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Çağrıcı, "Yaşanabilir bir Türkiye ve huzurlu bir dünya ideali için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, adalet sisteminde reform talepleri, gençlik sorunlarına yönelik çözüm önerileri ve toplumsal barışın sağlanması gibi konular ele alındı. Saadet Partisi, etkinliği diğer bölgelerde de devam ettireceğini duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.