‘Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız’

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, “Doğu Türkistan’da gerçekten ciddi zulümler var. Bunları bütün dünya biliyor. Eziyet ve işkenceler gün geçtikçe artıyor. Biz de Gelecek Partisi olarak bu çerçevede bir imza kampanyası başlattık” dedi.

‘Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız’
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gelecek Partisi İl Başkanlığı tarafından Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Doğu Türkistanlıların Çin’e iadesi yasasının TBMM’ye gelmemesi için yürütülen imza kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.  Zafer Meydanında kurulan imza standında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı, “Doğu Türkistan’da gerçekten ciddi zulümler var. Bunları bütün dünya biliyor.

dogu-turkistanli-kardeslerimizin-yanindayiz.jpg

Eziyet ve işkenceler gün geçtikçe artıyor. Biz de Gelecek Partisi olarak bu çerçevede bir imza kampanyası başlattık. En azından başlattığımız bu imza kampanyasında Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. İmza kampanyamıza gerçekten yoğun bir ilgi var. İnşallah kısa süre içinde bu kampanyayı tamamlayacağız. Tamamladıktan sonra da Millet Meclisimize ve ardından Birleşmiş Milletlere bu imzaları sunacağız. İnanın hükümetin neden bu konuda sessiz olduğunu bilmiyoruz.” İmza standındaki basın açıklamasında değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici ise şunları söyledi: “Maalesef Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çin’in insan hakkı ihlalleri ile karşı karşıya. Birçok kardeşimiz bugün toplama kamplarında ve cezaevlerinde. Bu insan hakkı ihlallerini ve zulmü birçok ülke görürken hükümetimiz göz ardı etmekte. Biz ise Gelecek Partisi mensupları olarak Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın sonuna kadar yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Muhabir: Ferit Hepokur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.