DEVA Partisi Konya İl Başkanı Karaca: 15 Temmuz’da buna fırsat verilmedi

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında, her zaman olduğu gibi, Türk Milletinin 15 Temmuz darbe kalkışmasında birlik ve beraberliğini bozmaya niyetlenenlere fırsat vermediğini söyledi.

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Karaca: 15 Temmuz’da buna fırsat verilmedi
Yayınlanma:

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında, her zaman olduğu gibi, Türk Milletinin 15 Temmuz darbe kalkışmasında birlik ve beraberliğini bozmaya niyetlenenlere fırsat vermediğini söyledi.

Dr. Seyit Karaca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günüyle ilgili yaptığı açıklamanın devamında şunları dile getirdi:

“15 Temmuz’da hain darbe girişimini yapan ve beyinlerini birilerine kiralayan bu satılmışlar 250 vatandaşımızın şehit ve 2000’den fazla vatandaşımızın da yaralanmasına neden oldular. Hain darbe girişiminden arasından yedi yıl geçmesine rağmen, acıları hâlâ taze olan şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri yanı sıra Millet olarak travmayı henüz tam atlatmış değiliz.

Birçok sıkıntının ortasında bir 15 Temmuz yıldönümüne daha ulaştık. Böyle bir tablo ile milletimizin bir daha karşılaşmaması için gereken adımlar atıldı mı? Ülkemizi bu sürece götüren nedenler üzerinde yeterince duruldu mu? Bence hayır. Bu olay sonrasında özellikle vatandaşımızın din konusundaki hassasiyetlerini suiistimal eden bir kesim hem maddi hem de manevi açıdan ülkeye ciddi zararlar vermiştir. İnsanımızın birbirine olan güveninde sarsılma bu olayların en fazla hasara uğrattığı alandır. Bu olayın ekonomik alanda da çok ciddi etkileri olmuştur.

FETÖ olarak kısaltılan örgüt, ekonomik alanda da iyi örgütlenen yapılanmalara sahip olunca, hala tartışılan birçok karara imza atılmış, kayyum atamaları yapılan bazı kurumlar yaşatılmaya devam edilse de birçok işletme kapanmıştır. ‘

Tabanı ibadet, ortası ticaret, tepesi ihanet’ olarak nitelendirilen bu yapı içerisinde maalesef en fazla sıkıntıyı ibadet katmanında yer alan insanlar çekmiştir. Hala bu darbe girişiminden gereken dersin almadığı bariz bir şekilde ortadadır.

15 Temmuz gecesi sokaklara çıkarak hainlere karşı duran en önemli yaş grubu olan gençlerimize karşı da bugün ülkeyi yönetenler olarak son derece önemli sorumluluklarımız vardır. Ancak gençlerimizin en büyük yaşadığı sorunda işsizliktir.

Bunun yanında eğitimlerinin karşılığı olan işlerde çalışmak, aile kurmak başta olmak üzere hedeflerine ulaşmak istemektedirler. Devlet kurumlarının daha sağlıklı bir işleyişe kavuşturulacak devlet yönetiminde adalet ve liyakati önceleyen, mülakat engeli ile gençlerin hayallerini söndürmeyen bir yönetim sistemi bir fırsatta oluşturulacaktır.

15 Temmuz vesilesiyle daha, dosta düşmana son söz olarak şunları söylememiz iyi olur: Bu Millet bazı hususlarda sınanamaz! En önemli husus özgürlüğüdür. Devletine ve milletine göz dikenlere gereken dersi hızla verir. Bu uğurda canını feda etmekten kaçınmaz. 2016 yılı 15 Temmuz Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece sabaha kadar Konya sokaklarında ve tüm Türkiye’de yaşadığımız ve gördüğümüz tablo budur. Kimse bundan sonra böyle bir hainliğe tevessül etmesin. Birlik beraberliğimizi bozmaya niyetlenenlere fırsat vermediğimiz sürece de bu tür tablolar tekrarlanmaz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.