Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkmasın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sokak hayvanlarına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkmasın"
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bizim halkımızın isteklerine sessiz, tepkisiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın. Bölücü terör örgütünün bebekteki beşiği katletmesine, Gazze'de şu anda sayısı 16 bini bulan masum çocuğun katledilmesine ses çıkarmayanlar, kalkıp da bize merhametten bahsetmesin. Dağdaki eli katil sürülerine metiyeler düzenler... Kimse kusura bakmasın ama bize vicdan ve merhamet nutku çekemez. Timsahın gözyaşları merhametten değildir. Ciğer paresini kaybetmiş yüreği yaralı bir anneyle empati kuramayan başka canlılarla nasıl kursun. İnsana sevgi göstermeyen başka canlıya sevgi göstersin. İnsan sevmiyorlar ki başka canlıyı nasıl sevsinler. Biz üç beş marjinal karakterin bağırarak meclisi çalışamaz hale getirmesine müsaade etmeyiz. Kimse gazi meclisin şanına ve konumuna gölge düşüremez. Böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler çok daha sıkı bir şekilde mutlaka alınmalıdır. Yasa teklifi komisyonda kabul edildi. Sadece insanları değil sokak hayvanlarını da yaşatmayı ön gören kanunu kabul eden milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Bu konuda tüm grubumuzdan milletin vekili olarak her bir arkadaşımdan kararlı bir duruş bekliyorum. Asla taviz yok. Bu işi Allahın izniyle bitireceğiz. Teklifin yasalaşması sadece bir başlangıçtır. Son bir haftadır ortalığı ayağa kaldıranlardan tüm başı boş hayvanları sahiplenme noktasında güçlü destek bekliyorum. Burada sergilenen yüksek hassiseyitin sahiplenme sürecinde da göstereceklerine inancım tamdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan'ın tüm adımlarını takip ediyor, ihtiyaç halinde müdahalede bulunuyoruz. Bundan sonra da Batı Trakya'daki Türk Azınlığı korumaya devam edeceğiz," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Dış siyasette tüm bu hamleleri yaparken, bir diğer temel önceliğimiz olan ekonomide de sıkıntılarımızın üstesinden geliyoruz. Orta Vadeli Programın olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Enflasyonda en kötü tabloyu geride bıraktığımıza inanıyoruz. Enflasyon, inşallah bundan sonra daha hissedilir biçimde düşecektir. Aşırı kâr hırsının şişirdiği fiyat balonu, kimi sektörlerde yavaş yavaş sönüyor. Fiyatlama davranışlarının, tekrar piyasa gerçekleriyle uyumlu hale gelmeye başladığını görüyoruz. Bu dengelenme önümüzdeki dönemde güçlenerek devam edecek. Sene sonunda enflasyonu, hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz.

Bunun piyasadaki ana aktörler tarafından da kabul edilmesi, ekonomideki yol haritamızın sağlamlığının delilidir. Kredi derecelendirme kuruluşları da Türk ekonomisiyle ilgili daha objektif değerlendirmeler yapıyorlar. Moody’s geçen hafta kredi notumuzu iki kademe birden artırması, bunun en son örneğiydi. Tam 11 yıl sonra gelen bu not artırımı, esasen Türkiye için çok geç kalmış bir adımdı. Peki bunlar yeterli mi? Elbette değil. Türkiye’nin ekonomik kapasitesinin bu oranların çok çok üzerinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kredi derecelendirme şirketleri adaletli davrandıkça, inşallah bu notlar da hak ettiğimiz seviyelere çıkacaktır.

"TÜRKİYE, HEDEFLERİNE EMİN ADIMLARLA İLERLEMEKTEDİR"

Burada şunu çok net vurgulamak isterim: Milletimiz gönlünü ferah tutsun. Türkiye, doğru yoldadır ve hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneye indirdiysek, inşallah aynısını yine başaracağız. Bunu, AK Parti ve Cumhur İttifakından başka yapabilecek kimse de yoktur. Her gün yeni bir vaatle arz-ı endam eden muhalefet, bize göre havanda su dövmektedir.

Emeklilerimize farklı alanlarda pek çok imkan sağlıyoruz. Emekli kardeşlerimiz yaşadığınız sıkıntıların tamamen farkındayız. Bizim popilzmle, hayal tüccarlığıyla işimiz yok. Biz meydanlarda söz verip unutanlardan değiliz, verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında duranlardan olduk. Bizden öncekilerin yaptığı yanlışları tekrarlamamakta kararlıyız. Bu ülke meydanlarda vaat yarıştıranlardan çok çekti. Böyle bir hataya yeniden düşme lüksümüz yoktur. Amacımız ekonomimizi kısır döngüye sokmamak. El ele vererek bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Siz dava arkadaşlarımdan da bu hususları vatandaşlarımıza anlatmanıza rica ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.