CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, CHP Konya Gençlik Kolları ilçe başkanları ve yönetimlerinin tek kararla görevden alınmasına sert sözlerle tepki gösterdi. Bektaş, söz konusu kararın “irade gaspı” olduğunu belirterek parti içi demokrasi vurgusu yaptı.
Bektaş açıklamasında, seçilmiş gençlik kolları başkanları ve yönetimlerinin herhangi bir somut ve şeffaf gerekçe sunulmadan görevden alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Bu durumun demokrasiyle, örgüt kültürüyle ve siyasi ahlakla bağdaşmadığını dile getirdi.

Parti içinde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Bektaş, sağduyunun yerini kişisel hırsların aldığını savundu. Bu yaklaşımın yalnızca bireyleri değil, ortak siyasi mücadeleyi de zedelediğini belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü geleneklerine dikkat çeken Bektaş, farklı düşüncelerin bir arada var olabildiği bir siyaset anlayışından uzaklaşıldığını ifade etti. Parti içi demokrasinin göz ardı edilmesinin üzücü olduğunu söyledi.
İl kongresi sürecine de değinen Bektaş, bazı ilçe başkanlarının tercihler nedeniyle hedef alındığını öne sürerek, bu durumun kapsayıcı siyaset anlayışıyla bağdaşmadığını dile getirdi. Disiplin kurulları üzerinden yürütülen görevden alma girişimlerini de eleştirdi.
Bektaş, örgüt iradesinin yok sayıldığını ve Konya’daki tüm ilçe gençlik kolları başkanlarının görevden alınmasına yönelik çalışmaların bu yaklaşımın en somut göstergesi olduğunu ifade etti.
Açıklamasında Türkiye’nin içinden geçtiği sürece de değinen Bektaş, belediyelere yönelik baskıların arttığını ve seçilmiş yöneticilerin görevlerini özgürce yapamadığını belirtti. Bu süreçte parti içinde hesaplaşma yerine ortak mücadelenin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.
Gençlerin hedef alınmaması gerektiğini ifade eden Bektaş, mücadelenin yönünün gençlerin hayallerini çalan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarına karşı olması gerektiğini söyledi.
Bektaş, örgüt tabanının görüşü alınmadan atılan adımlara karşı sessiz kalmanın doğru olmadığını belirterek, “Kolay olanı değil, doğru olanı tercih etmek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.