CHP Konya Milletvekili Bektaş: Avukatlık mesleği tehdit altında!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Hukuk sistemi ve avukatlık mesleği ülke tarihinde hiç olmadığı kadar tehdit altındadır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Bektaş: Avukatlık mesleği tehdit altında!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, TBMM’de açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de hukuk sistemi ve avukatlık mesleğinin tehdit altında olduğunu söyleyen CHP Konya Milletvekili Bektaş, avukatların yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

CHP Konya Milletvekili Bektaş’ın konuşması şöyle:

“Bir avukat olarak Barolar Birliği tarafından tespit edilen ve tarafımıza iletilen sorunlara dikkat çekmek istiyorum. Hukuk sistemi ve avukatlık mesleği ülke tarihinde hiç olmadığı kadar tehdit altındadır.

Hukuk eğitiminin niteliksiz hâle gelmesi, fakülte ve mezun sayısındaki olağanüstü artış, avukatların sosyoekonomik durumundaki fahiş gerileme ve avukatlara şiddet vakaları başlıca sorunlardır.

Stajyer avukatlara kamu desteğinin olmaması, avukat sayısındaki plansız artışa rağmen iş alanlarını artırıcı düzenlemelerin yapılmaması, bilhassa mesleğe yeni başlayan ve bağlı çalışan avukatların sorunları daha derin yaşamasına neden olmaktadır.

Serbest çalışan avukatların emeklilik hakları yargının diğer sujeleriyle eşitlenmediği için emekli olunca da çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Kısaca yaş grubu ve çalışma şekli fark etmeksizin tüm avukatlar artık tahammül edilemeyecek ekonomik bir kaosun içine sürüklenmişlerdir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.