CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Elbette HDP'yi ziyaret edeceğim

6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu HDP'nin yaptığı görüşme çağrısına olumlu yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Elbette HDP'yi ziyaret edeceğim. HDP'yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Elbette HDP'yi ziyaret edeceğim
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olarak açıklanmasından hemen sonra, davet HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan gelmişti. Sancar, Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkanı olarak değil, ittifakın adayı olarak görüşme çağrısı yaptı.

Bir internet sitesine açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin görüşme teklifine olumlu yanıt verdi. Ziyaretin olağan olduğunu söyledi.

"HDP’Yİ ZİYARET ETMEM KADAR DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Elbette HDP'yi ziyaret edeceğim. HDP'yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz" dedi. Ziyaretin ne zaman olacağı netleşmedi fakat 6’lı koalisyonun HDP ile pazarlığına yönelik açıklama Selahattin Demirtaş'tan geldi.

"HDP'LİLER KILIÇDAROĞLU'NA OY VEREBİLMEK İÇİN UZMAŞMAYI BEKLİYOR"

Demiştaş, "HDP'liler Sayın Kılıçdaroğlu’na severek, isteyerek, gönül rahatlığıyla oy verebilmek için HDP'yi ziyareti ve uzlaşmayı bekliyorlar." sözleriyle, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına desteğini yineledi.

Peki Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesinde hangi başlıklar gündeme gelecek? HDP, 6’lı koalisyona destek vermek için hangi şartları masaya sürecek? Kılıçdaroğlu, HDP ile bir pazarlığa oturacak mı? Siyaset kulislerinde bu sorular yanıtını arıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.