BBP Genel Başkanı Destici'den asgari ücret açıklaması: Denetim zafiyeti var!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı işverenlerin, çalışanların banka hesabına yatırdığı 5500 TL'den sigorta primi olarak 1500 lirayı elden geri istediklerini öne sürdü. Destici, “Bu konu denetim zafiyetinin bir sonucudur” dedi

BBP Genel Başkanı Destici'den asgari ücret açıklaması: Denetim zafiyeti var!
Yayınlanma:

Samsun'da BBP İl Başkanlığı'nda partililerle buluşan Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Asgari ücretle çalıştırılan bazı vatandaşların haksızlığa maruz kaldığını ifade eden Destici, "Bazı işverenlerin sigorta primi asgari ücret üzerinden yatırılan bazı çalışanlarımıza asgari ücretin altında bir maaş ödediğini duyduk maalesef.

Asgari ücret 5 bin 500 lira ama çalışanına 4 bin lira ya da 3 bin 500 lira veriyor, bankaya 5 bin 500 lira yatırıyor daha sonra çalışanından 1000 lirasını, 1500 lirasını geri alıyor. Bu konu denetim zafiyetinin bir sonucudur. Bu tür denetimlerin daha da sıklaştırılması ve asla buna müsaade edilmemesi, çalışan kardeşlerimizin hakkının yenmemesi, alın terinin karşılığı neyse devlet ne açıklamışsa asgari ücret olarak işçi çalıştıranlar en az o ücreti işçisine vermekle yükümlüdür.

Bu meseleyi her merciye taşıyacağımı da buradan bir kere daha ifade ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.