AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Konya'daki enstitü kalkınmaya katkı sağlayacak

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Konya’mızda TÜBİTAK Temiz Enerji, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü kurulmuştur. Bu enstitü Türkiye’nin yeşil kalkınma sürecinde iklim değişikliği odaklı çalışmalar yürütülecektir" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Konya'daki enstitü kalkınmaya katkı sağlayacak
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM’de açıklamalarda bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez şunları söyledi:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde Konya Büyükşehir Belediyemiz ve TÜBİTAK iş birliğinde Konya’mızda TÜBİTAK Temiz Enerji, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü kurulmuştur.

Bu enstitü, iklim değişikliğine uyum ve adaptasyon alanında ülke çapındaki araştırmaları koordine edecektir. Ayrıca, Türkiye’nin yeşil kalkınma sürecinde iklim değişikliği odaklı çalışmalar yürütülecektir.

Yenilenebilir ve temiz enerji, iklim değişikliği odaklı gelecek senaryoları ile sosyal politika araştırmaları gibi alanlarda odaklanacak bu merkezin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu enstitünün Konya'ya kazandırılmasında katkı sağlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta’ya, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’a ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum.”

Görsel Kaynak: AB Haber Merkezi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.