AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Asgari ücret 2002'den bugüne kadar nereden nereye geldi!

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM’de asgari ücrete ilişkin konuştu

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez: Asgari ücret 2002'den bugüne kadar nereden nereye geldi!
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM’de asgari ücrete değindi.

AK Parti Konya Milletvekili Etyemez’in konuşması şu şekilde:

AK Parti hükûmetleri olarak son 20 yılda ülkemizin geleceği, milletimizin refahı için her alanda devrim niteliğinde önemli çalışmalara imza attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her bir vatandaşımızın mağdur olmaması ve geleceğe ümitle bakması için taşın altına sadece elimizi değil yüreğimizi koyduk.

Toplumumuzun tüm kesimleri için hayata geçirdiğimiz kalkınma politikalarımızda her daim insan odaklı hareket etmekteyiz. Pazartesi günü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi bunun en güzel örneğidir. 3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı, taşeronda çalışan işçilerimizin daimî kadroya alınması, işçi kardeşlerimizin e-devlet üzerinden sendikalara üye olabilmeleri, asgari ücret belirlenmesinde 16 yaş ayrımına son verilmesi gibi birçok düzenlemeyi hayata geçirdik. Tabii ki, yaptıklarımızın tamamını burada saymaya kalksak zamanımız yetmez.

Asgari ücret, çalışanlara ödenmek zorunda olan en alt sınırı belirleyen ücrettir. Asgari ücret, 15 üyeden müteşekkil bağımsız bir komisyon tarafından tespit edilmektedir, Asgari ücret, sosyal yardım ve hizmetlerde de önemli bir kriterdir.

AK Parti olarak 2002 yılında 184 lira olan net asgari ücreti bu yılın başında net 4.253 liraya çıkardık. Yaşanan ekonomik durumdan dolayı bu yıl bir ilki hayata geçirerek temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 oranında ara bir zam yaptık, böylece asgari ücreti 5.500 liraya çıkardık. Geçtiğimiz yıla göre asgari ücrete aritmetik olarak yüzde 80’in üzerinde, kümülatif olarak ise yüzde 94’ün üzerinde zam yapmış olduk. 2023 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu önümüzdeki hafta toplanacak. Kimsenin şüphesi olmasın ki yapılacak çalışmalarla enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak bir asgari ücret belirlenecektir.

Sosyal adaleti ve çalışma barışını güçlendirmeyi, işçilerimizi, işverenlerimizi ve işin bizatihi kendisini koruyarak ülkemizin insani ve ekonomik kaynaklarına sahip çıkmayı temel önceliğimiz olarak görmeye devam edeceğiz. Büyüyen ve güçlenen Türkiye için Türkiye Yüzyılı’nda her bir çalışanımızın refah seviyesinin yükseltilmesi ve istihdamın artırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.