AK Parti Konya Milletvekili Erdem: Kılıçdaroğlu'nun boykot çağrısına rağmen öğretmenler Cumhur İttifakı'na güvendi

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, TBMM’de açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı’na değinen Erdem, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun sınavı boykot çağrısına rağmen öğretmenlerimiz yine Cumhur İttifakı'na güvendi” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Erdem: Kılıçdaroğlu'nun boykot çağrısına rağmen öğretmenler Cumhur İttifakı'na güvendi
Yayınlanma:

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin geneli üzerinde AK Parti grubu adına söz aldı.

AK Parti Konya Milletvekili Erdem’in konuşması şu şekilde:

"Her yıl eğitime en büyük bütçeyi ayıran, iktidarında 749 binin üzerinde öğretmen atayan, yaklaşık 93 bin yeni okul, kurum, 357 bin yeni derslik yapan, yıllardır dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının yanında ücretsiz kaynak kitap dağıtımına da başlayan, tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 95’in üzerine çıkaran, uluslararası değerlendirme sınavlarında tarihî başarılar yakalayan, en önemlisi de eğitime erişimi engelleyen başörtüsü başta olmak üzere kat sayı gibi tüm engelleri kaldıran AK Parti’nin milletvekili olarak, bugün milletin kürsüsünden milletimize seslenmenin haklı gururunu yaşıyorum.

Milletimizin istikrar ve başarılarını 15 seçimdir tescillediği AK Parti olarak cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılı ilk bütçesini yapmak da iktidarının 21’inci yılında yine AK Parti’ye kısmet oldu. 2002’den bu yana tüm Millî Eğitim Bakanlarımızın özveriyle çalışması ve Sayın Mahmut Özer Bakanımızın da göreve gelmesiyle 20’nci Millî Eğitim Şûrası’nı gerçekleştirmesi sonucunda öğretmenlerin mesleki gelişimi, temel eğitimde fırsat eşitliği ve mesleki eğitimin iyileştirilmesi ana temaları üzerinde alınan tavsiye kararlarının hızla uygulanmasına geçildi. Sayın Bakanımızın yoğun temasları ve altmış yıldır çıkaramadığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu, Türkiye Büyük Millet Meclisinden, arkasından çıkarılmış oldu.

Biz biliyoruz ki geleceğimiz ve nesillerimizi inşa eden öğretmenlerimize ne yapsak az olur, eksik kalır, haklarını ödeyemeyiz. Bu bilinçle kariyer mesleği olarak tanımlanan ve kariyer basamakları belirlenen öğretmenlerimize, Bakanlığımız, beş ay gibi kısa bir sürede eğitimlerini ve sınav işlemlerini yaparak sonuçlandırdı. Keşke olmasaydı; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun sınavı boykot çağrısına, diğer muhalefet partilerinin ve bazı sendikaların haksız, sadece siyasi görüşleriyle kışkırtmalarına rağmen, öğretmenlerimiz yine Cumhur İttifakı'na güvendi ve şartları tutan öğretmenlerimizin yüzde 95’i uzman ve başöğretmen olmak için başvuruda bulundu. Başvuran öğretmenlerimizin yüzde 99’u kendilerine sınav öncesi sunulan eğitimlerini tamamladı. Eğitimler sonunda uzman öğretmenlik sınavına 432 bin öğretmenimiz girdi ve 422 bini kazandı; yüzde 97,6’sı. Yine eğitimleri sonunda başöğretmenlikte yüzde 97,5 başarı oranıyla 66 bin öğretmen başöğretmen oldu. Öğretmenlerimizi yanıltan siyasilerin, sendikaların, bu noktada, sınava girmeyen yüzde 5’lik kısmındaki veballerini düşünmelerini arzu ederim. Yine eksik kalan, başöğretmenliğe süresi yetmeyenlere yeniden süreyi ve idarecilerin durumunu da hep beraber değerlendireceğimize inanıyorum. Bu yüksek oranda katılım, yüksek başarı için öğretmenlerimizi bir kez daha huzurlarınızda tebrik ediyorum, yeni kariyer ve buna bağlı ücret artışlarının da hayırlı olmasını diliyorum.

Eğitimde bir diğer önemli konu da fırsat eşitliği. Bu konuda da 20. Millî Eğitim Şûrası’ndaki alınan kararlarla Hükûmetimizin son öğretmen atamasında 15 bin öğretmenin 7.500’ünü okul öncesi eğitimine ayırarak ve yaptığı diğer adımlarla yüzde 11,7 olan 2002’deki bu oran kademe kademe artarak 5 yaşta bugün yüzde 98’e çıkmış oldu.

Mesleki eğitimde de çok önemli başarılara imza atıldı. Artık yüzde 1 dilimde öğrenci alan birçok okulumuz oluştu. Antalya’da su altı dalışıyla çevre temizliği yapıldı.

Bilecik’te TÜBİTAK ödüllü projelerle omurga rahatsızlığını tedavi eden, Konya’da endüstriyel makine üretip Romanya’ya ihraç eden birçok okulumuz oluştu. Gelinen noktada, 1 milyar 651 milyon meslek liselerimiz ekonomiye katkı sağladı. Üretim için gerekli olan ara eleman konusunda da önemli adımlar atıldı. Yapılan işler gösteriyor ki Millî Eğitim Bakanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonunu gerçekleştirmek üzere üreten, ürettiğini katma değere dönüştüren nesiller yetiştirmek için en önemli görevin kendilerinde olduğunun farkında ve bu bilinçle yol alıyor.

Başta, ortaya koyduğu vizyonla bize liderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, burada bulunan İsmet Yılmaz Bakanıma ve tüm bakanlarımıza, mevcut Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.